problem neće nestati

Inzko: Vodeće stranke u Mostaru snose odgovornost za cinično nepoštivanje građana

Vijesti / Flash | 03. 10. 2016. u 15:33 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoki predstavnik Valentin Inzko pozdravio je činjenicu da su građani BiH preuzeli aktivnu ulogu u demokratskom procesu i ostvarili svoje pravo da glasuju na lokalnim izborima u nedjelju.

''Izlaznost manja od 55 posto donekle je razočaravajuća. Ali, važno je da građani nastavljaju igrati aktivnu ulogu u oblikovanju vlastite budućnosti, odlučujući o tome ko će ih predstavljati u lokalnim zajednicama u sljedeće četiri godine'', rekao je Inzko.

Komentirajući probleme u općini Stolac, uključujući i nasilne incidente, visoki predstavnik je najoštrije osudio takav razvoj događaja.

''Očekujem od svih relevantnih institucija da provedu punu istragu i aktere dovedu pred lice pravde. Ono što se dogodilo u Stocu je sramota koja utiče na sve, ne samo na one koji su direktno uključeni. To se ne može tolerirati u jednom demokratskom društvu koje teži da prigrli europske vrijednosti'', naglasio je.

Visoki predstavnik također je komentirao činjenicu da su građani Mostara još jednom bili lišeni osnovnog prava da izaberu svoje lokalne predstavnike, priopćeno je iz OHR-a.

''Vodeće političke stranke u Mostaru snose odgovornost za ovo cinično i sramotno nepoštivanje građana Mostara. Njihova je obveza da nađu rješenje za Mostar. Moraju ga naći, jer ovo pitanje neće samo od sebe nestati'', poručio je Inzko.

Obraćajući se građanima i izabranim dužnosnicima visoki predstavnik Inzko je rekao: "Kada budu poznati kompletni rezultati i kada ih Središnje izborno povjerenstvo potvrdi, oni koji su izabrani treba da prije svega služe građanima i njihovim interesima. Moraju imati na umu tko ih je izabrao i tko ih može smijeniti u slučaju da ne obavljaju svoj posao. Istovremeno, građanski angažman ne prestaje samim činom glasanja. Komunicirajte sa svojim izabranim liderima. Neka znaju koja su to pitanja važna vama i vašoj zajednici, i što od njih očekujete. To je vaše pravo".

Kopirati
Drag cursor here to close