počasni član GSS-a

Inzko uručio radioopremu Gorskoj službi spašavanja u Konjicu

Vijesti / Flash | 02. 07. 2015. u 12:45 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko uručio je danas u Konjicu radioopremu za potrebe Gorske službe spašavanja (GSS) iz toga grada.

Načelnik GSS stanica Konjic Damir Gogić istaknuo je značaj te opreme koju su odmah stavili u upotrebu, a posebno je važna u djelovanju članova te službe spašavanja na teško pristupačnim terenima. Alternativna veza u tim situacijama jedini je način, kaže, za komuniciranje s ostalim službama poput civilne zaštite i medicinskih službi.

Gogić je najavio skoro imenovanje Inzka za počasnog člana GSS Konjic, a u skladu s njegovom željom koju je izrazio u današnjem susretu sa članovima te službe spašavanja. Iz OHR-a su ranije priopćili da se današnja donacija realizira u skladu s politikom OHR-a da podržava javne i socijalne institucije i neprofitne organizacije u BiH.

Gorska služba spašavanja Konjic ima 27 članova, a najčešće interveniraju u slučaju spašavanja unesrećenih iz visokih planina, interveniraju i u slučaju dostave hrane i lijekova u snijegom zametena naselja, pomažu unesrećenima u požaru, poplavama....

Preporučio je ljubiteljima prirode da se adekvatno obuku i opreme za odlazak u prirodu, da poštuju pravila prirode i domaćinski se odnose spram nje.

Kopirati
Drag cursor here to close