New York

Inzko se susreo s Ban Ki-moonom

Vijesti / Flash | 17. 05. 2014. u 07:12 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Politički lideri nisu postigli konkretan napredak u Bosni i Hercegovini u posljednjih šest mjeseci, a visoki dužnosnici iz Republike Srpske i dalje osporavaju Mirovni sporazum, kao i suverenitet i teritorijalni integritet države", izjavio je danas visoki predstavnik Valentin Inzko u razgovoru s generalnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom u New Yorku.

Visoki predstavnik očekuje da će se u razdoblju pred izbore stranke i kandidati suzdržati od retorike podjele iz prošlosti, jer time se samo odvraća pažnja s konkretnih pitanja, koje izabrani predstavnici, po očekivanju građana, trebaju riješiti.

Oni koji se natječu za funkciju, smatra on, trebaju objasniti biračima kako namjeravaju da se bore protiv korupcije, unaprijede ekonomsku klimu i povedu zemlju naprijed u procesu euroatlantskih integracija.

Nakon prezentacije šestomjesečnog izvještaja o provedbi mira pred Vijećem sigurnosti, jučer, visoki predstavnik se sastao s generalnim tajnikom UN-a kako bi ga direktno izvijestio o situaciji na terenu u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz OHR-a.

Kopirati
Drag cursor here to close