Obilazak terena

Inzko sa Galićem u Trebinju: Granična policija radi sukladno EU standardima

Vijesti / Flash | 10. 07. 2014. u 11:29 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Granične policije Bosne i Hercegovine, Zoran Galić danas se susreo sa visokim predstavnikom, Valentinom Inzkom u sjedištu Jedinice granične policije Trebinje. Ovo je prva radna posjeta visokog predstavnika JGP Trebinje i prvi susret sa novoimenovanim direktorom Granične policije BiH, Zoranom Galićem.

Direktor Galić ovom je prilikom visokog predstavnika Inzka upoznao o radu i aktivnostima Granične policije BiH i rekao da ova agencija ima dobre temelje, te da se radi o dobro profiliranoj agenciji koja uživa ugled kako u BiH tako i u regiji.

"Granična policija BiH ima osobnu Strategiju razvoja koja bi u narednom razdoblju mogla biti velika potpora BiH u njenom nastojanju na putu ka ulasku u Europsku uniju. Sukladno njoj uradit ćemo sve da doprinesemo usklađivanju zakonodavstva BiH u vezi sa mjerodavnostima i radom Granične policije BiH sa EU zakonodavstvom", kazao je Galić, najavivši da će se raditi i na daljem unapređenju graničnih provjera na način da predstavljaju potreban sigurnosni filter i omogućuju normalan protok ljudi i robe preko granice sukladno EU standardima.

Galić je istaknuo i problem nedostatka djelatnika, njih oko 400, ali i da usprkos tome Granična policija nastoji uspješno odgovoriti svojim zadaćama u borbi protiv svih oblika prekograničnog i organiziranog kriminala. Visoki predstavnik Inzko zahvalio se na srdačnoj dobrodošlici i kazao kako je Granična policija uspješna komponenta sigurnosnih struktura BiH.

"Raduje me činjenica da Granična policija ima dobru prekograničnu suradnju sa Srbijom, Hrvatskom i Crnom Gorom i što takvi dobrosusjedski odnosi doprinose i sigurnijem regionalnom okruženju", kazao je Inzko. Sastanak je završen zaključkom da će suradnja između dvije institucije biti nastavljena i u budućnosti, navedeno je iz GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close