Razgovori

Inzko o situaciji u BiH s predstavnicima Estonije, Litve i Latvije

Vijesti / Flash | 20. 06. 2017. u 11:21 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoki predstavnik Valentin Inzko ovaj tjedan će razgovarat s visokorangiranim dužnosnicima u Estoniji, Litvi i Latviji o situaciji u Bosni i Hercegovini.

Visoki predstavnik će se sastati s ministrom vanjskih poslova Litvanije, Linasom Linkevičiusom, estonskim zamjenikom ministra za europske poslove, Mattijem Maasikasom, i latvijskim državnim tajnikom Ministarstva vanjskih poslova, Andrejsom Pildegovičsom, najavljeno je iz OHR-a.

Uoči posjete, visoki predstavnik Inzko je rekao da je Bosna i Hercegovina ostvarila očigledan napredak na putu k EU, u skladu s jasnim željama većine njenih građana, dodajući da je europska perspektiva najbolja šansa BiH za dugoročnu stabilnost i prosperitet.

''Međutim, vlasti trebaju što hitnije djelovati tijekom narednih nekoliko mjeseci kako bi postigli konkretne rezultate. Reformski program, unapređenje ekonomskog okruženja, dogovor o Izbornom zakonu i predmet Sejdić-Finci - to su neki od prioriteta koji se moraju rješavati'', rekao je visoki predstavnik Inzko.

Visoki predstavnik će iskoristiti sastanke s dužnosnicima tri baltiteljske države da izrazi svoju zahvalnost na naporima koje ove zemlje ulažu u nastojanju da podrže Bosnu i Hercegovinu, kao i da naglasi potrebu za daljnjim aktivnim angažmanom međunarodne zajednice kako bi se osiguralo da BiH nezaustavljivo nastavi napredovati k euroatlantskim integracijama, navode iz OHR-a.

Kopirati
Drag cursor here to close