Svjedočenje

Intervju s mrtvim Ćelom, traženi milijuni od SDA za početak rata

Vijesti / Flash | 31. 10. 2016. u 11:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Kada je u pitanju tvrdnja da iza ubojstva Ramiza Delalića stoji bošnjačka mafija, u takvu tvrdnju može povjerovati samo dio neupućenih građana, a sud sigurno ne", rekao je predsjednik SDA Bakir Izetbegović komentirajući svjedočenje koalicijskog partnera Fahrudina Radončića pred sudom u Prištini.

Naime, lider SBB-a izjavio je pred Osnovnim sudom u Prištini na svjedočenju u slučaju Nasera Keljmendij kako je za ubojstvo Ramiza Delalića odgovorna bošnjačka državna mafija, a likvidirali su ga da "ne bi otkrio desetak političkih ubojstava".

Izetbegović je rekao kako je Radončić na suđenju ponovo aktualizirao pitanje postojanja bošnjačke mafije koja je odgovorna za više političkih ubojstava, pljačku i kriminal. On smatra da je "neka mafija" sigurno imala razlog da ukloni Ramiza Delalića, a koja je to učinila i iz kojih razloga znat će se za nekoliko mjeseci kada sud u Prištini izrekne presudu.

"U svakom slučaju, nije fer i nije ljudski praviti 'intervjue' s mrtvim Ramizom Delalićem i na bazi takvog 'intervjua' optuživati mrtvog Aliju Izetbegovića", ocijenio je Izetbegović.

Podsjećamo, kao svjedok tužiteljstva u slučaju Keljmendi, koji je osumnjičen za organizirani kriminal, trgovinu droge i oružja, kao i moguću umiješanost u ubojstvo Ramiza Delalića Ćele u Sarajevu, Radončić je rekao da je to Delalić najavio u intervjuu Slobodnoj Europi dva dana prije nego što je ubijen.

"U javnosti je postojala verzija da Delalić traži milijune maraka od SDA zato što je po njezinom nalogu ubio srpskog svata i tako je počeo rat u BiH", istaknuo je Radončić navodeći, između ostalog, i to da je u javnosti, nekoliko mjeseci nakon što je Delalić ubijen, "bilo mnogo spekulacija, a osnovna je bila ta da ga je likvidirala tajna služba kako je ne bi više ucjenjivao i tražio novac".

Odgovarajući na pitanja suca, Radončić je izjavio da je Delalić "bio kontroverzna ličnost koja je radila za tajnu muslimansku službu", da je "bio duboko involviran i čak sam izjavljivao da je ubijao za predsjednika Aliju Izetbegovića".

Dodao je kako je Delalić dva dana prije smrti "dao ekskluzivni intervju u kojem je objasnio koje je zločine počinila tajna muslimanska služba".

Lider SDA Bakir Izetbegović poručio je da će ova stranka nastojati očuvati koaliciju sa SBB-om, ali da neće ostati nijema, niti dužna kada se izreknu neistine o SDA, a naročito o Aliji Izetbegoviću.

Kopirati
Drag cursor here to close