Nikšić

Interes građana je da vladajuća koalicija ode s vlasti

Vijesti / Flash | 06. 07. 2015. u 14:04 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Socijaldemokratske stranke BiH Nermin Nikšić danas je u posjetu primio veleposlanicu Francuske u našoj zemlji Claire Bodonyi, a tema sastanka bila je aktualna politička situacija u BiH. Tijekom sastanka predsjednik Nikšić upoznao je francusku veleposlanicu o stavu SDPBiH prema dešavanjima u funkcioniranju aktualne vlasti na državnoj i federalnoj razini.

''U četvrtak ,7. srpnja, navršava se stotinu dana rada Federalne vlade i Vijeća ministara BiH, a ove vlade se, u ovom razdoblju, nemaju čime pohvaliti, jer za to vrijeme nisu uspjeli usvojiti nijedan bitniji zakon, niti provesti bilo šta, što bi ubrzalo reforme naše zemlje na putu ka Europskoj uniji. Svjedoci smo pogoršanja stanja na svim razinama, poput kašnjenja u isplatama mirovina i socijalnih davanja. Za 21. lipnja su najavljeni prosvjedi rudara u FBiH, koji se, za vrijeme Vlade predvođene SDP-om, nikada nisu događali. Za to vrijeme, stranke aktualne vladajuće koalicije ne nude nikakva rješenja, niti razmatraju da javnosti predoče Reformsku agendu, koja je, izgleda, pisana prema uputama međunarodnih financijskih institucija, koje prioritetno traže prodaju javnih kompanija. SDP-e će biti protiv takvog scenarija, jer je i Vladi FBiH, pod vodstvom SDP-a, bio ponuđen isti scenarij, a mi smo dokazali da se javne kompanije ne moraju prodavati da bi se proračun popunio. Mislim da je visoki patriotski interes građana da ova vladajuća koalicija ode s vlasti'', rekao je Nikšić.

Veleposlanica Bodony je također upoznata i s procesima unutar SDP-a, točnije s unutarstranačkim izborima po sustavu "Jedan član-jedan glas" i izborima za novog predsjednika SDPBiH, zakazanih u rujnu.

„U proteklom razdoblju uspjeli smo sačuvati jedinstvo naše stranke, a unutarstranački izbori i reevidencija članstva su samo potvrdili da naši članovi i dalje žele raditi na jačanju stranke, a, samim tim, i na jačanju naše države. U tom pravcu ćemo sigurno nastaviti djelovati, a nakon održavanja predsjedničkih izbora, u listopadu je zakazan Kongres SDP BiH na kome će biti usvojen inovirani Statut i Program SDP-a, kao osnova za nastup na lokalnim izborima 2016. godine, na kojima bi SDP, sa ostalim lijevo orijentiranim strankama u BiH, trebao zajednički nastupiti. “, dodao je Nikšić.

Kopirati
Drag cursor here to close