Demant

'Integra i Sintegra nisu neosnovano naplatili nikome ni feninga'

Na redakcijsku adresu portala Bljesak.info stigao je demant kojeg potpisuju direktor Integre Berislav Crnjac i direktor Skintegre Srećko Mataić.
Vijesti / Flash | 07. 10. 2019. u 11:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Portal Bljesak objavio je dana 2. listopada članak pod naslovom 'U zgradi INTEGRA od etažnih vlasnika naplaćeno 2,5, milijuna KM na osnovu ništavnog ugovora?'. Na redakcijsku adresu portala Bljesak.info stigao je demant kojeg potpisuju direktor Integre Berislav Crnjac i direktor Sintegre Srećko Mataić.

Demant prenosimo u cijelosti:

U članku se iznosi niz navoda i zlonamjernih konstrukcijakoji ne odgovaraju činjeničnom stanjupa u vezi s tim ukratko iznosimo niže navedeno, a u svrhu objave istog na stranicama vašeg cijenjenog portala.

U zgradi INTEGRA ima 16 etažnih vlasnika među kojima je i gđa Željana Vučić s prostorom od 113,60 m 2, što je cca 3 % od ukupnog prostora u zgradi INTEGRE. Svi etažni vlasnici potpisali su 2001. godine Ugovor o održavanju zgrade INTEGRA, među kojima je i tvrtka Enegokontrol d.o.o. Mostar, zastupana po direktoru Ivici Vučiću, bračnom drugu Željane Vučić, koja je kasnije ovaj prostor prodala gđi Željani Vučić. Po Ugovoru o održavanju etažni vlasnici redovito izmiruju svoje obveze održavanja zajedničkih prostora razmjerno svom etažnom vlasništvu po m2. I zaovaj prostor Ž. Vučić izmirivane su ove obveze u periodu od 2001. godine pa sve do 31.12.2011. godine. Neplaćanje počinje od 01.01.2012. godine od strane tada Energokontrola i sada gđe Željane Vučić zbog čega su isti utuženi od strane SINTEGRE kao nositelja poslova održavanja. Po pravomoćnoj presudi ukorist SINTEGRE utuženi dug za određeni period je izmiren u izvršnom postupku sudskim putem. Za kasnije dospjeli dug po istom osnovu podnesene su nove tužbe i postupci su u tijeku. Dakle naplata održavanja vršila se i vrši po sustavu ugovoreno – urađeno – izvolite platiti.

Što se tiče predmeta etažiranja i etažnog vlasništva zajedničkih prostora zgrade oni su zajednički prostori po zakonu moraju se održavati i održavanje plaćati sukladno ugovorenom, bez obzira na kome se u zemljišnim knjigama ovi prostori vodili.

Ugovorom o održavanju ugovoren je, sukladno zakonskom mogućnostima, viši nivo održavanja (24 satna portirsko/čuvarska zaštita, s video nadzorom, vatrodojava, osiguranje zgrade, svakodnevno čišćenje, uređenje i održavanje parka i sl.), i na temelju toga formirana je cijena održavanja. Svasredstva uplaćena za održavanje korištena samo za tu namjenu i ovakvo obraćanje gđe Željane Vučić putem medija s iznošenjem nepotpunog i netočnog stanja sapaušalnim svojim pretpostavkama o nezakonitom stjecanju imovinske koristi vlasnika INTEGRE i SINTEGRE smatramo krajnje nekorektnim i tendencioznim s ciljem njihove diskreditacije, te nedopustivim pritiskom na sud zbog postupaka koji su u tijeku.

Direktor INTEGRE d.o.o. (2001-2009)
Berislav Crnjac,

Direktor SINTEGRE d.o.o.
Srećko Mataić.

Kopirati
Drag cursor here to close