Pojačane kontrole

Inspektori na graničnim prijelazima u FBiH izdali 14.821 rješenje o izolaciji

Prema do sada dostupnim informacijama, federalni sanitarni inspektori na graničnim prijelazima u FBiH izdali su ukupno 14.821 rješenje o stavljanju putnika/lica pod zdravstveni nadzor/ograničenom kretanju/izolaciji na razdoblje od 14 dana.
Vijesti / Flash | 23. 03. 2020. u 18:50

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna uprava za inspekcijske poslove je od 15. ožujka, po donošenju odluke o obaveznom sanitarnom nadzoru svih državljana BiH, rasporedila inspektore iz svih 10 inspektorata na granične prijelaze, gdje 84 federalne inspektorice i inspektora u tri smjene vrše 24-satnu sanitarnu kontrolu putnika pri ulasku u Federaciju BiH, navodi se u priopćenju FUZIP.

Zaključno s danom 22. ožujkom, prema do sada dostupnim informacijama, federalni sanitarni inspektori na graničnim prijelazima u FBiH izdali su ukupno 14.821 rješenje o stavljanju putnika/lica pod zdravstveni nadzor/ograničenom kretanju/izolaciji na razdoblje od 14 dana.

Nadzorima i mjerama je, prema do sad dostupnim podacima, obuhvaćeno i ukupno 1.377 lica - državljana BiH s prebivalištem u Republici Srpskoj koji su u BiH ušli preko graničnih prijelaza u Federaciji BiH, te su podaci - popisi s imenima, prezimenima, i adresama osoba blagovremeno dostavljeni Inspektoratu Republike Srpske na daljnje postupanje i provođenje mjera izolacije.

Isto vrijedi i za 149 osoba – državljana BiH s prebivalištem na području Brčko Distrikta, za koje su podaci dostavljeni Inspektoratu Brčko Distrikta.

Županijski policijski organi svakodnevno vrše kontrole lica kojima su od strane federalnih sanitarnih inspektora izdata rješenja o stavljanju pod zdravstveni nadzor/obaveznoj izolaciji, te je u tom smislu Federalnoj upravi za inspekcijske poslove do sad dostavljeno ukupno 130 zbirnih službenih zabilješki o nepoštivanju izrečenih mjera, na ime većeg broja osoba.

U ovom trenutku možemo potvrditi da će protiv 33 osobe biti pokrenuti prekršajni postupci.

Vezano za kontrolu formiranja i kretanja cijena u FBiH, dežurni tim federalnog tržišnog inspektorata je u protekla četiri dana po prijavama građana izvršio 64 redovna i 51 kontrolni inspekcijski nadzor u ljekarnama i drugim prodajnim objektima, u okviru kojih je izrečen ukupno 61 prekršajni naloga u iznosu od 140.950,00 KM.

Kod 51 subjekta nadzora nisu utvrđene nepravilnosti u poslovanju, odnosno, utvrđeno je da prijave građana nisu bile utemeljene, navodi se u priopćenju Federalna uprava za inspekcijske poslove koje potpisuje direktor Anis Ajdinović.

Kopirati
Drag cursor here to close