Prometna nesreća u Drežnici

Inspekcija: Dosad nema curenja nafte u Neretvu, pratimo izvlačenje

Federalni vodni inspektor je još na licu mjesta gdje će ostati do izvlačenja cisterne iz akumulacije.
Vijesti / Flash | 29. 04. 2022. u 10:56 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna vodna inspekcija prati izvlačenje cisterne iz vodne akumulacije u Drežnici, dosad nije uočeno izlijevanje nafte.

To je priopćila Federalna uprava za inspekcijske poslove nakon što je teška prometna nesreća u četvrtak u mjestu Drežnica kod Mostara uzrokovala slijetanje cisterne s naftom s puta u jezero.

''Odmah po saznanju da se 28.4.2022. godine u mjestu Drežnica kod Mostara dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je došlo do slijetanja cisterne s naftom u akumulaciju u blizini Hidroelektrane 'Salakovac', glavni federalni vodni inspektor je bez odlaganja poduzeo zakonom propisane mjere s ciljem vršenja inspekcijskog nadzora, preveniranja i eventualnog saniranja štetnih posljedica po okoliš. Na lice mjesta odmah su upućeni federalni vodni inspektor i uposlenici firme za sanaciju šteta na vodama, s pratećom opremom, čiji je angažman dogovoren s Agencijom za vodno područje Jadranskog mora u Mostaru radi poduzimanja mjera eventualne sanacije onečišćenja'', citat je iz saopćenja Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Federalni vodni inspektor je još na licu mjesta gdje će ostati do izvlačenja cisterne iz akumulacije, čemu će prethoditi izvlačenje nafte iz cisterne.

Poduzimaju se sve zakonom propisane preventivne mjere kako bi nafta bila što sigurnije pretovarena bez curenja u akumulaciju.

''Do trenutka objavljivanja priopćenja, neposrednim opažanjem nije utvrđeno izlijevanje nafte iz cisterne'', navedeno je također u priopćenju.

Federalna uprava za inspekcijske poslove izražava sućut porodici tragično nastradalog vozača cisterne.

Kopirati
Drag cursor here to close