Pet do dvanaest

Inicijativa za Stolac u Sarajevu: Hoćemo izbore do 20. studenog

Vijesti / Flash | 02. 11. 2016. u 07:15 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Inicijative za Stolac najavili su za danas održavanje prosvjeda ispred zgrade Središnjeg izbornog povjerenstva u Sarajevu, u pet do 12 (11.55 sati).

Demonstranti će na protestima zatražit novi datum izbora u tom gradu.

Iz Inicijative za Stolac su naglasili kako su prije i u tijeku izbora podnijeli više od pedeset žalbi i prijava Općinskoj i SIP-u te da oni nisu reagirali.

Naveli su također kako postoje istražni i sudski organi koji će utvrditi uzroke prekida izbora u Stocu te da to nije posao SIP-a.

"Građankama i građanima Stoca ukradena je demokracija višegodišnjim manipulacijama izbornog procesa u kojem su godinama glasali mrtvi i ljudi bez dokumenata BiH. Sada nam se uskraćuje glasovanje s namjerom da nam se jedno stavi do znanja: ako neće pobijediti HDZ, nećete nikako imati izbore", stoji u priopćenju.

Iz Inicijative za Stolac naveli su kako je mjesec dana bio više nego dovoljno razdoblje da SIP donese odluku o novim izborima te su ih pozvali da rade svoj posao.

"On ne podrazumijeva udovoljavanje stranačkim dogovorima, kao ni imaginarnoj podjeli ove države o kojoj se priča, a na koju mi ne pristajemo! Zahtijevamo da imamo slobodne i poštene izbore do 20. studenog. Mi ćemo, ukoliko se izbori održe na fer i korektan način, prihvatiti svaki rezultat i poštovati legalno izabranu vlast", istaknuli su iz Inicijative za Stolac pred današnje prosvjede.

Kopirati
Drag cursor here to close