Prosvjed u Sarajevu

Inicijativa za Stolac predala zahjeve za ponavljanje izbora SIP-u BiH

Vijesti / Flash | 02. 11. 2016. u 11:35 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Inicijative za Stolac na prosvjedmia ispred zgrade Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH u Sarajevu traže ponavljanje izbora u Stocu i smjenu predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva Stolac Ivana Perića.

''Predali smo više od 50 zahtjeva i kaznenih prijava zbog nepravilnosti koje su se dogodile 2. listopada za vrijeme izbornog procesa, koji je prekinut. Zahtijevamo da SIP poništi te izbore i donose odluku o ponavljanju izbora u Stocu, jer želimo poštene izbore'', kazao je Haris Baljić, član Inicijative.

Članica Biračkog odbora Merima Đulić naglasila je da je izborni proces prekinut jer ''nisu željeli dopustiti da se događaju glasačke prevare“.

''O svemu smo podnijeli prijave i tužbe ali o njima se SIP i druge nadležne institucije već mjesec dana ne žele izjasniti'', kazala je Đulić.

Iz tog razloga predstavnici Inicijative ušli su u prostorije SIP-a kako bi predali kaznene prijave i druge zahjeve, koji govore o nepravilnostima tijekom izbora u Stocu.

Okupljeni građani Stoca i članovi Inicijative inzistiraju da ponovne izbore u Stocu organizira, uz nadzor međunarodnih organizacija, SIP koji je jučer zaključio da će tu odluku donijeti naknadno.

Kopirati
Drag cursor here to close