Incident na dan izbora

Inicijativa za Stolac predala urgenciju Tužiteljstvu BiH i VSTV-u

Vijesti / Flash | 22. 11. 2016. u 09:54 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inicijativa za Stolac predala je danas Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine u Sarajevu, kao i Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću (VSTV) te Uredu disciplinskog tužitelja u VSTV-u urgenciju zbog toga što Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije nije poduzelo ništa na osnovu prijava koje je ova inicijativa podnosila i prije te poslije izbora u Stocu.

''Tužiteljstvo HNŽ-a je po hitnom postupku uzelo u razmatranje prijave vezane za incident koji se dogodio na dan izbora, a nije reagiralo na prijave kojima je Inicijativa za Stolac ukazivala i prije izbora na nepravilnosti u radu Općinskog izbornog povjerenstve, uključujući i neažurirane biračke popise na kojima je bilo i imena umrlih osoba'', rekao je novinarima odvjetnik Inicijative za Stolac Mujo Gec.

Smatra da ima osnova za djelovanje Tužiteljstva BiH u ovom slučaju.

Član Inicijative za Stolac Haris Baljić rekao je, kao i odvjetnik Gec, da očekuje u nadolazećim danima, možda i sutra, da Središnje izborno povjerenstvo BiH donese odluku, vjerovatno o ponavljanju izbora u Stocu, prekinutih 2. lsitopada, na dan lokalnih izbora u cijeloj BiH.

Baljić smatra da eventualno skidanje s izborne liste imena Salmira Kaplana, kandidata Inicijative za načelnika Stoca, ne bi bila dobra opcija jer bi to, po njegovim riječima, značilo samo "namještanje da pobijedi HDZ".

Kopirati
Drag cursor here to close