Tragedija

Indonezija: Iz ruševina na mjestu nesreće izvučeno 50 beživotnih tijela

Vijesti / Flash | 30. 06. 2015. u 12:12 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Spasilačke ekipe pretražuju ruševine zgrada u indonezijskom gradu Medanu na koje se danas srušio vojni transportni zrakoplov tipa Herkul C-130 sa 12-članom posadom, a do sada je izvučeno najmanje 50 beživotnih tijela, javlja Anadolu Agency (AA).

Direktor indonezijske Civilne zaštite Henry Bambang je za televiziju TV One izjavio da još uvijek nisu poznati uzroci nesreće. Potvrdio je da su spasioci ispod ruševina dvije zgrade i brojnih vozila na mjestu nesreće izvukli 50 beživotnih tijela, među kojima i tijela 12-člane posade zrakoplova, ali da se strahuje da to nije konačan broj žrtava.

Indonezijski dužnosnici su ranije priopćili da je zrakoplov tipa C-130, koji je u službi od 1964. godine, možda imao tehničkih problema. Navode da je zrakolov tražio povratak u bazu, ali da je skrenuo desno i pao u naselje u trećem najvećem gradu Indonezije, samo dvije minute nakon polijetanja iz zračne baze Soewondo.

Ovo je drugi put u posljednjih deset godina da zrakoplov udari u zgradu u gradu Medan. U rujnu 2005. godine zrakolov kompanije Mandala Airlines je pao u naseljenom mjestu nedugo nakon polijetanja iz zračne luke Polonia. U nesreći su poginule 143 osobe, među kojima i 30 stanovnika.

Kopirati
Drag cursor here to close