Tuzlanski kanton

Incident u Banovićima: Sukobile se pristalice SDA i PDA

Centar grada je bio blokiran, a policajci na mjestu događaja razdvajali su sukobljene pristalice dvije političke stranke.
Vijesti / Flash | 03. 10. 2022. u 07:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U centru Banovića sinoć je došlo do okupljanja pristalica dvije političke stranke, zbog čega su na nogama bili i službenici Specijalne policije Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona, koji su razdvajali sukobljene grupe.

U neposrednoj blizini Radničkog doma u Banovićima večeras je došlo do okupljanja pristalica Pokreta demokratske akcije (PDA) i Stranke demokratske akcije (SDA), zbog čega je morala intervenirati i Specijalna policija.

Centar grada je bio blokiran, a policajci na mjestu događaja razdvajali su sukobljene pristalice dvije političke stranke.

Inače, u Banovićima je bila prilično burna izborna noć. Kako je napisao Klix, nedugo nakon zatvaranja biračkih mjesta, u Osnovnoj školi Banovići selo došlo je do prekida u napajanju električnom energijom.

Zbog toga je prekinut proces prebrojavanja glasačkih listića na najvećem biračkom mjestu, a mještani naselja Banovići selo nedugo nakon toga su se okupili ispred osnovne škole koju osigurava policija.

Prema podacima Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, na području općine Banovići pravo glasa imalo je 20.600 građana, a na Opće izbore izašlo je 14.867 birača ili 73,39 posto.

Kopirati
Drag cursor here to close