Volonter

Imovinski karton: Karamarko vraća pet kredita

Vijesti / Flash | 15. 02. 2016. u 21:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na stranicima Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa objavljena je imovinska kartica prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka u kojoj stoji da Karamarko i supruga Ana imaju tri stana na području Zagreba te da otplaćuju pet kredita, objavila je Hina.

Dva stana, jedan od 140 metara četvornih, a drugi od 40 metara četvornih vodi se na suprugu, a treći stan pripada šefu HDZ-a i taj je veličine 105 'kvadrata'.

Prema imovinskoj kartici, otplaćuju pet kredita, što sve skupa mjesečno iznosi oko 6300 kuna.

Tomislav Karamarko nema nikakve pokretnine, a nema ni kunske niti devizne štednje. Njegova supruga Ana Karamarko ima udjel u tri firme - Drimia d.o.o. (80 posto), Love Opium d.o.o. (50 posto), Druga strana d.o.o. (6,66 posto).

Karamarko prima mjesečnu plaću u neto iznosu od 18.444,09 kuna, a dužnost predsjednika HDZ-a obavlja volonterski.

Njegova supruga ima godišnju plaću u iznosu 401.600,00 kuna, dok 'od kapitala' ima dodatne prihode u iznosu od ukupno 354.000 kuna godišnje.

Karamarko je u medijima nedavno objasnio da je s podnošenjem imovinske kartice kasnio zbog 'greške u softveru', no tu su njegovu tvrdnju u Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa demantirali. Povjerenstvo je karticu primilo tek 15. siječnja, ali je nije objavilo jer je čelnik HDZ-a unio pogrešne podatke pa mu je ona vraćena na doradu, što je Karamarko sada i učinio.

Kopirati
Drag cursor here to close