VSTV BiH

Imenovani nositelji pravosudnih funkcija

Vijesti / Flash | 12. 01. 2017. u 16:06 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je, tijekom sjednice koja se održava 12. siječnja 2017. godine u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nositelja pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na razini Federacije Bosne i Hercegovine, imenovani su: Slobodanka Kojić, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Gradačcu, Muhamed Tulumović, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Tuzli, Mahir Omanović, na poziciju dodatnog suca Općinskog suda u Sarajevu i Kenan Hodžić, na poziciju dodatnog suca Općinskog suda u Sarajevu.

Na razini Republike Srpske, imenovan je Goran Jović, na poziciju suca Osnovnog suda u Zvorniku.

Pri donošenju Odluke o imenovanju VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje, odnosa s radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti, ugleda i iskustva na rukovodećim poslovima.

Novoimenovani nositelji pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 1. veljače 2017. godine, dok predsjednicima Općinskog suda u Gradačcu i Općinskog suda u Tuzli mandat počinje danom donošenja Odluke, odnosno 12.1.2017. godine, priopćeno je iz VSTV BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close