Majkić kritizira Mektića

Imaju li sigurnosne strukture pristup izoliranim vehabijskim zajednicama?

Vijesti / Flash | 13. 12. 2015. u 13:01 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sigurnosni sustav u Bosni i Hercegovini, predvođen ministrom Draganom Mektićem, u potpunosti je ispolitiziran, zaključila je u nedjelju članica Predsjedništva Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Dušanka Majkić.

Optužila je Mektića da ''ne rješava probleme u sigurnosnom sustavu BiH, nego ih samo generira''.

''Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je generiranjem problem? dopustio da se suradnja između sigurnosnih agencija BiH i MUP-a Republike Srpske dovede na ovu razinu, navela je Majkić na press konferenciji u Banja Luci, komentirajući akciju pripadnika Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u Novom Gradu/Bosanskom Novom.

Ona tvrdi da Mektić ''sebi daje veće ovlasti, nego što mu po zakonu pripadaju''.

''Mektić želi proširiti nadležnosti Ministarstva sigurnosti BiH, a to može samo na štetu RS. On ovaj sustav koristi za vlastitu borbu protiv neistomišljenika,'' rekla je Majkić.

Dodala i da ne vidi način na koji će nastali problemi, nakon akcije SIPA-e u Novom Gradu/Bosanskom Novom biti riješeni, ali da ''u ovoj ozbiljnoj situaciji, svi koji donose odluke moraju razgovarati za jednim stolom hladne glave''.

''Ali, znajući o kakvoj osobi se radi, a koja drži konce kada je u pitanju sigurnost, teško da od tog čovjeka možemo bilo što očekivati što bi moglo napraviti iskorak'', zaključila je Majkić.

Upitala je gdje je potrošeno 180 milijuna KM, koliko košta sigurnosni sektor na razini BiH, te koliko su građani sigurni.

''U Parlamentu BiH nismo dobili odgovor na ova pitanja, kao i na pitanja imaju li sigurnosne strukture u BiH pristup izoliranim vehabijskim i selefijskim zajednicama, koliko je potencijalno opasnih terorista, kako se naoružavaju i tko financira te osobe, kazala je Majkić.

Tvrdi i da će se SNSD u ''RS-u znati izboriti s različitim izazovima, ali da su oni koji dolaze s razine BiH nepredvidivi'', a da SDS, PDP I NDP ''nisu zainteresirani za interese RS i da o tome javnost mora biti obaviještena''.

Kopirati
Drag cursor here to close