Izborni sabor

Ilija Cvitanović je novi predsjednik HDZ 1990

Vijesti / Flash | 07. 05. 2016. u 13:44 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dosadašnji vršitelj dužnosti predsjednika HDZ 1990 Ilija Cvitanović je novi predsjednik HDZ-a 1990.

Od ukupno 429 izaslanika koliko ih je delegirano, 417 njih je iskoristilo pravo glasa. Od tih 417 njih 303 je dalo povjerenje Iliji Cvitanoviću, a oostali glasovi su pripali kandidatkinji Diani Zelenika.

Ova je odluka donesena na Izbornom saboru stranke koji je održan u subotu u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

Cvitanović je rekao da nakon demokratskih izbora nema vremena za opuštanje. Očekuju dobre rezultate na lokalnim izborima.

‘’Što se tiče uloge u HNS-u 90-ka je inicijator ideje da hrvatske stranke unutar sabora na mjestima gdje su Hrvati 'ugroženi' kandidiraju zajedničkog predstavnika’’, rekao je Cvitanović.

Prije početka Sabora nazočnima se obratio i Miro Kovač, hrvatski ministar vanjskih poslova.

''Hrvati u BiH su spasili Bosnu i Hercegovinu. Budimo toga svjesni i govorimo to svojim prijateljima u svijetu. Bez Hrvata nema niti države BiH'', rekao je Kovač.

Kovač je pozvao čelništvo HDZ-a 1990. da na predstojećim izborima zajedno nastupe na izborima s drugim hrvatskim političkim strankama.

Izaslanici su danas birali Predsjednika HDZ-a 1990, Predsjedništvo i Središnji odbor stranke, Nadzorni odbor i Sud časti.

Također su usvojili najvažnije stranačke i programske akte.

Današnjem Izbornom saboru prisustvovali su i predstavnici stranaka HNS-a, drugih stranaka iz FBiH te SDS-a i PDP-a iz RS-a. 

Izaslanstvo 'Devedestke' je prije početka izbora položilo vijenac i zapalilo svijeću ispred spomen obilježja poginulim braniteljima.

Kopirati
Drag cursor here to close