Teksas

Ilegalni dolazak djece prijeti unutarnjoj sigurnosti zemlje

Vijesti / Flash | 03. 07. 2014. u 19:39 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Humanitarna kirza koju je izazvao masovni dolazak djece bez dokumenata preko meksičke granice u SAD prijeti unutarnjoj sigurnosti zemlje, izjavio je u četvrtak guverner Teksasa Rick Perry.

- Ovo je humanitarna kriza koja raste svaki dan i koja također predstavlja "krizu za nacionalnu sigurnost", izjavio je Perry pred parlamentarnom komisijom koja ga je saslušavala o unutarnjoj sigurnosti.

- Dobra odluka je po mom mišljenju da odmah protjeramo ovu djecu koja svaki dan dolaze ilegalno u SAD, nekad i po nekoliko stotina - dodao je on.

Više od 52.000 maloljetnika došlo je u zemlju od listopada. To je dvaput više nego prošle godine u isto vrijeme, prema službenim podacima.

Prema mišljenju guvernera, poznatog po kritiziranju Obamine administracije, "oni koji misle da je humanije ostaviti djecu ovdje varaju se. To bi samo značilo ohrabriti sljedeću grupu da poduzme ovo opasno putovanje ".

On je također upozorio na dolazak u SAD pripadnika narko kartela.

On je pozvao saveznu vladu da konačno "osigura granicu" i rasporedi "svo raspoloživo ljudstvo" koristeći "postojeće tehnologije, među kojim i bespilotine avione".

Kopirati
Drag cursor here to close