Jeftiniji dokumenti

Iduće godine nas očekuju niže cijene dokumenata?

Vijesti / Flash | 29. 12. 2015. u 07:15 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cijene osobnih iskaznica i vozačkih dozvola mogle bi već od sljedeće godine biti niže, a ako Vijeće ministara BiH uspije u svojim nakanama, njihova cijena ni za iduće godine ne bi bila fiksna te bi tako mogla padati iz godine u godinu, piše Dnevni avaz.

Pred Vijećem ministara će se naći novi Prijedlog pravilnika o cijenama osobnih dokumenata koji je izradilo novo rukovodstvo Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA), s Edimom Nesimijem na čelu.

Vijeće ministara, naime, prije mjesec dana naložilo je novom rukovodstvu da izradi novi pravilnik i razmotri sniženje cijena osobnih dokumenata koje su definirane kontroverznim ugovorom s dobavljačem, kompanijom "Muhlbauer", vrijednim više od 100 milijuna KM. Tim ugovorom definirana je sadašnja cijena, koja je prema mnogim nerealna, što je nedavno pokazao i revizorski izvještaj, prema kojem bi ona vrijedila sve do 2022.godine!

Kako je kazao ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović (SDA), državni ministri na prošloj sjednici su donijeli zaključak prema kojem je potrebno revidirati ovaj ugovor, koji se nalazi i pod istragom Tužiteljstva BiH.

''Taj ugovor tako je upakiran da vam on malo ostavlja prostora za djelovanje. Netko je to pravio kao sebi. Ali, svi smo raspoloženi da nešto učinimo, jer, prema nama i prema zakonu, to je nedopustivo. Ugovor ne može biti potpisan na deset godina, već maksimalno na tri godine. I drugo, ne može cijena biti njime na taj period definirana. Jer, proces izrade i tehnologija ne mogu koštati isto prije godinu i za tri godine, on mora biti jeftiniji svake godine'', kazao je Osmanović.

Kopirati
Drag cursor here to close