Referendum

Ideja iz Rusije: Crnu Goru vratiti u državu sa Srbijom

Vijesti / Flash | 21. 12. 2016. u 08:48 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik grupe za balkanske zemlje Ruskog instituta za strateška istraživanja Nikita Bondarev založio se za organiziranje novog referenduma o državno-pravnom statusu Crne Gore na kojem bi bila preispitana odluka iz 2006. godine.

Kako prenosi Srna, Bondarev je to rekao na predavanju moskovskim studentima, navodeći da je uvjeren da bi rezultat novog referenduma bio "zajednička država Crne Gore i Srbije", piše današnja Pobjeda.

Ističe kako Đukanovićevi protivnici u Crnoj Gori sada govore da je referendum za odvajanje od Srbije bio djelimično krivotvoren i da to mogu i dokazati ako im bude dozvoljen pristup arhivama.

"Ako bi Demokratski front to uspio dokazati - to bi bio više nego zanimljiv međunarodni presedan, jer bi u tom slučaju mogli organizirati ponovljeni referendum s istim pitanjem, a nije isključeno da bi taj referendum pokazao suprotan rezultat, odnosno da bi većina bila za zajedničku državu Crne Gore i Srbije", rekao je Bondarev.

Osvrnuo i na događaje od 16. listopada, navodeći da je u pitanju "režija i manipulacija". On tvrdi da "Rusi" kojima Podgorica podmeće smiješni "državni prevrat" jednostavno ne postoje.

"Prvo se u Crnoj Gori govorilo o umiješanosti predstavnika nekih struktura sile iz Rusije, ali su crnogorske vlasti od toga odustale i sada tvrde da je riječ o dvojici ruskih nacionalista. Navedena su i njihova imena, čak i godine. Pripisuje im se da su preko srpskih i crnogorskih aktivista, odnosno rukama Srbije, pokušali organizirati taj tobožnji državni prevrat", kaže on.

Prema njegovim riječima, pokušaji da se nađu ta dvojica koje Crna Gora spominje, po podacima koje je navela, nisu doveli ni do čega, jer takvi ljudi ne postoje.

Kopirati
Drag cursor here to close