SDA-SBB

Ide se u koalicijski savez SDA-SBB na svim razinama

Vijesti / Flash | 14. 10. 2015. u 12:55 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnjem sastanku lidera Stranke demokratske akcije (SDA) i Saveza za bolju budućnost (SBB), Bakira Izetbegovića i Fahrudina Radončića, koji je održan u Predsjedništvu BiH, zaključeno je da se ide u koalicijski savez SDA-SBB na svim nivoima.

To je izjavio Radončić nakon sastanka očekujući kako bi narednog tjedna koalicijska izaslanstva mogla napraviti sporazum.

Govoreći podrazumijeva li to kako će SBB ući u Vijeće ministara BiH kazao je kako je u ovom trenutku najbolje da konsolidiramo stanje u Federaciji.

''Vidjelo se da smo brzo donijeli desetak zakona, a za 15-ak dana donijet ćemo još 10 važnih zakona, odnosno nacrta u Federaciji'' rekao je Radončić.

Također, izjavio je da očekuje da će na osnovu ovog koalicijsko sporazuma SBB-u pripasti i četiri ministarstva u Vladi FBiH koja su ranije pripadala Demokratskoj fronti koja je istupila iz parlamentarne većine.

Izetbegović: Raditi na tekstu koalicijskog sporazuma

Izetbegović je najavio je kako će se u narednim danima raditi na tekstu koalicijskog sporazuma, a da će u idućem tjednu biti održan sastanak izaslanstava.

Naglasio je da će se 34 zastupnika u Federalnom parlamentu koji čine blok SDA, SBB, Stranka za BiH, A-SDA fokusirati na provedbu Reformske agende, strukturalni dijalog te na kreiranje novih radnih mjesta.

''Što se tiče Stranke za BiH trudit ćemo se da održimo dogovor koji nije potpisan ali je za nas obavezujući'' kazao je Izetbegović.

Naglasio je da "nikada ni s HDZ-om BiH ni s SBB nije bilo nikakvih nagovještaja da može doći do pregovora sa Savezom za promjene".

''To će biti potvrđeno na sastanku HDZ-a, SDA i Saveza za promjene krajem ovog ili početkom idućeg tjedna'' dodao je Izetbegović.

Kopirati
Drag cursor here to close