Ali smanjen kapacitet

IDDEEA: Građani BiH neće ostati bez putnih isprava

Vijesti / Flash | 18. 05. 2017. u 13:57 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Agencije za identifikaciijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA) priopćili su danas da, zbog tehničkih razloga te smanjenog kapaciteta izrade knjižica za putovnice, nisu u mogućnosti da u punom kapacitetu vrše personalizaciju i isporuku putovnica na lokacije nadležnih organa.

Podsjećaju da je u prethodnom razdoblju zaključen ugovor na razdoblje od jedne godine sa dobavljačem  knjižica za putovnice čime je osiguran kontinuitet u izdavanju putnih isprava za građane Bosne i Hercegovine.

''Trenutni dobavljač vrši izradu knjižica za putovnice u smanjenom kapacitetu, a zbog nedostatka repromaterijala čija se isporuka očekuje u narednom razdoblju od mjesec dana'', navodi se u priopćenju IDDEEA-e.

S tim u vezi, IDDEEA u skladu sa svojim tehničkim mogućnostima, kako dodaju, čini sve da u ovom periodu odgovori na zahtjeve za izdavanje putovnica u što kraćem roku, te naglašavaju da nema nikakve bojazni da će građani ostati bez putnih isprava.

''Navedeni tehnički problem kod dobavljača je u fazi rješavanja, imamo čvrsta uvjeravanja dobavljača da će se problem nedostatka repromaterijala riješiti u što kraćem roku, čime će se normalizirati cjelokupan proces izdavanja putovnica'', naglašavaju.

Mole građane za razumijevanje, a da ukoliko se radi o tzv. hitnim slučajevima (liječenje u inozemstvu, bolest i smrt člana uže obitelji) građani pokreću postupak izdavanja putnih isprava u roku kraćem od propisanog, i u tom slučaju će se putne isprave izdavati bez dugotrajne procedure.

Cijena i naknada za izdavanje ovih putnih isprava ista je kao cijena putne isprave izdane u redovnom postupku.

Kopirati
Drag cursor here to close