Kandidat za načelnika

Ibrahimovići prijavili Kaplana policiji: Bez našeg znanja nas je odjavio iz Stoca

Vijesti / Flash | 06. 09. 2016. u 14:02 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije osobe bošnjačke nacionalnosti s područja Stoca jučer su tamošnjoj policiji prijavile da je kandidat za načelnika u njihovoj općini Salmir Kaplan zloupotrijebio njihove osobne dokumente u svrhu glasovanja.

Kako doznaje Republika.info, radi se o bratu i sestri prezimena Ibrahimović, a policiji su posvjedočili da ih je "Salmir Kaplan odjavio iz Stoca, te prijavio za glasovanje putem pošte u Splitu".

Te osobe su ispričale da nisu nikome dale suglasnost da ih odjavljuje iz Stoca, već su drugim povodom ustupile kopiju osobne, a u vrijeme bajramskih paketića. Sa svime je upoznat i dežurni tužitelj u HNŽ-u.

Treba kazati da su mostarski mediji pisali o manipulacijama s mjestom prebivališta u kontekstu Stoca, te je navođeno da je dvjestotinjak osoba iz Mostara prijavljeno za glasovanje u Stolac, te da se uglavnom radi o Bošnjacima.

Također, na internet stranici SIP-a može se vidjeti da za glasovanje poštom ima više odbijenih, a razlog je - više na istoj adresi - u ovom slučaju splitskoj adresi.

Na spisku odbijenih je i Šefkija Sulejmanović, koji je, kako doznaje isti portal, u rodbinskim vezama s Ibrahimovićima koji su prijavili da je zloupotrebljena kopija njihove osobe iskaznice. Zanimiljivo je i da su odbijeni sa splitske adrese mahom Ibrahimovići.

Kopirati
Drag cursor here to close