Večer sjećanja

I u Širokom Brijegu svijetli Vukovar

Vijesti / Flash | 18. 11. 2016. u 19:00 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak navečer, na 25. obljetnicu pada Vukovara i uspostave Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, na Trgu širokobrijeških žrtava održana je ''Večer sjećanja''.

Paljenjem svijeća i molitvom ispred spomenika na središnjem gradskom trgu u Širokom Brijegu građanke i građani ovoga grada odali su počast svim poginulim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata, kako u BiH, tako i u Hrvatskoj.

''Neka plamen sjećanja na žrtve Vukovara, Škabrnje, Stipića livade, Grabovice, Uzdola, Križančeva sela i mnogih drugih hrvatskih stratišta gori u našim srcima'', naveli su iz Gradskog odbora Mladeži HDZ BiH Široki Brijeg koji su bili organizatori ''Večeri sjećanja''.

Njihovi članovi svijećama su ispred križa na trgu formirali grb Herceg-Bosne te natpis ''Vukovar''.

Na ''Večer sjećanja'' u koloni su s Briga došli članovi Franjevačke mladeži Široki Brijeg koji su formirali krug oko križa te zajedno s nazočnim građanima izmolili za sve žrtve Domovinskog rata.

Bišćani paljenjem svijeća obilježili 25. godišnjicu okupacije Vukovara

Učenici i nastavnici KŠC ''Ivan Pavao II'' i građani Bihaća večeras su kod zvonika crkve sv. Ante Padovanskog paljenjem svijeća prisjetili se stradanja civila u Vukovaru ratne 1991. godine, na 25. godišnjicu stradanja civilnog stanovništva grada Vukovara nakon okupacije srpskih paravojnih snaga i JNA.

Obilježavajući 25. godišnjicu okupacije Vukovara i stradanja civila ovog grada prisutni su još jedanput istakli da se zločini nad nedužnim civilima nikada ne smiju zaboraviti, a zločinci ostati nekažnjeni, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Grada Bihaća.

''Mi tradicionalno se svakog 18. studenog prisjećamo žrtava Vukovara i želimo sa ovog mjesta poručiti da više nikad ne smijemo svjedočiti stravičnim zločinima kakavi su počinjeni u Vukovaru, ali i širom naših gradova u BiH. Uvijek ćemo prenositi istinu i na bazi istine graditi bolju budućnost našoj domovini'', kazao je prof. Franjo Jurić, javlja Fena.

Ovogodišnjem obilježavanju 25. godišnjice okupacije Vukovara i stradanja civilnog stanovništva prisustvovao je i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić, kazavši da se sjeća događanja u Vukovaru ratne 1991. godine, ali isto tako i dešavanja kroz koje su prošli građani Bihaća tokom opsade i agresije na BiH.

''Znam kroz šta su prolazile porodice koje su tražile svoje najmilije i ovo su događaji koji zbližavaju sve građane i uvjeren sam da ćemo i slijedeće godine obilježiti sve datume iz obrambeno-oslobodilačkog rata i poslati poruke tolerancije, mira i suživota, ali i poruke da se zločin nikada neće zaboraviti'', kazao je gradonačelnik Fazlić.

Kopirati
Drag cursor here to close