RS

I u BiH se uvodi doživotna kazna

Klub zastupnika SNSD-a pratio je događanja u procesu donošenja izmjena Kaznenog zakona u Srbiji u vezi sa uvođenjem doživotnog zatvora za djela teškog ubojstva djeteta, silovanja djeteta sa smrtnim ishodom, ubojstva trudnice i nemoćne osobe.
Vijesti / Flash | 22. 05. 2019. u 09:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Kluba zastupnika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić izjavio je Srni da će SNSD inzistirati da u Kazneni zakonik Srpske uđe kazna doživotnog zatvora bez mogućnosti pomilovanja za okrutne ubojice i silovatelje djece, kao i ubojice trudnica i nemoćnih osoba.

Žunić je rekao da je Klub zastupnika SNSD-a pratio događanja u procesu donošenja izmjena Kaznenog zakona u Srbiji u vezi sa uvođenjem doživotnog zatvora za djela teškog ubojstva djeteta, silovanja djeteta sa smrtnim ishodom, ubojstva trudnice i nemoćne osobe. 

Podsjetivši da je Klub zastupnika SNSD-a podržao izmjene Kaznenog zakonika Republike Srpske i da su te izmjene uvrštene u Program rada parlamenta za ovu godinu, Žunić je naveo da je Republika Srpska jedna od 30 zemalja koja nema kaznu doživotnog zatvora u svom Kaznenom zakoniku. 

"Očekujemo da se tijekom pripreme izmjena Kaznenog zakonika usvoje naše inicijative i da oni koji okrutno ubiju dijete, siluju, ubiju trudnicu i nemoćnu osobu nemaju nikada više mogućnost da to djelo i ponove", naglasio je Žunić. 

Skupština Srbije usvojila je juče izmjene Kaznenog zakonika, kojim se za najteža kaznena djela uvodi doživotna kazna zatvora i to za teško ubojstvo, silovanje, obljubu nad maloljetnom osobom, trudnicom i nemoćnom osobom.

Kopirati
Drag cursor here to close