Svašta

I to je BiH: Kroz cijev u selo!

Mještani sela Hrvaćani primorani su svakodnevno prolaziti kroz odvodnu cijev koja je postavljena ispod autoputa, u blizini mjesta gdje su trebali biti izgrađeni planirani nadvožnjaci.
Vijesti / Flash | 03. 02. 2021. u 10:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U našoj državi je sve moguće. Pa i da jedno veliko selo autoput podijeli na dva dijela. I da to vlast ne zabrinjava. Mještani banjalučkog sela Hrvaćani zbog toga su prisiljeni da kroz odvodnu cijev prelaze na drugu stranu sela, izvijestila je Federalna televizija.

Naime, taj dio autoputa Banja Luka - Doboj koštao je 402 milijuna maraka. Ali očito novca za izgradnju podvožnjaka, ali i razumijevanja za Hrvaćane nije bilo.

Mještani sela Hrvaćani primorani su svakodnevno prolaziti kroz odvodnu cijev koja je postavljena ispod autoputa, u blizini mjesta gdje su trebali biti izgrađeni planirani nadvožnjaci.

A da bi prešli preko jedinog postojećeg, trebali bi pješačiti tri kilometra.

Nenad Petković iz ovog sela kaže da se ovdje dogodio veliki kriminal, te da će narod, ukoliko se uskoro nešto ne promijeni, biti prisiljen iseliti se.

''U ovom selu su zatvorena četiri pristupna puta, nije izgrađen nadvožnjak 200 metara odavde. A projektiran je i u regulacijskom planu se vidi. Jednostavno, nije izgrađen'', ističe Nenad.

Pojedini mještani sa druge strane autoputa imaju obradivo zemljište, pašnjake i bašte.

Inače, vodenica koju je koristila većina mještana, prestala je sa radom zbog preusmjeravanja toka vode, uslijed izgradnje autoputa. 

U Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS su rekli da je za ta pitanja nadležno Ministarstvo prometa i veza, koje je novinare uputilo na Javno poduzeće Autoputevi RS, a oni su rekli da je sve urađeno u skladu s usvojenom studijskom i planskom dokumentacijom i planskim projektom, te da ne žele ulaziti u raspravu po tom pitanju.

Kopirati
Drag cursor here to close