Koronavirus

I Stolac sve zatvara

Naređuje se i privremena obustava pružanja usluga ugostiteljskih objekata svih kategorija, noćnih i disko klubova, kladionica, tržnih centara, dvorana...
Vijesti / Flash | 18. 03. 2020. u 12:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik općine Stolac Stjepan Bošković, na prijedlog Stožera civilne  zaštite općine Stolac, donio  je danas Odluku o proglašenju nesreće uzrokovane pojavom korona virusa (covid 19) na području općine Stolac.

''Proglašava se nesreća uzrokovana pojavom korona virusa (COVID - 19) na području općine  Stolac od dana (srijeda) 18. ožujka 2020. godine'', stoji u priopćenju.

U svrhu zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara na ugroženom području općine Stolac, Načelnik općine Stolac naređuje:

-Da se sve ustanove, javna poduzeća i drugi pravni subjekti sa svojim raspoloživim ljudskim i materijalnim resursima stave na raspolaganje Općinskom stožeru civilne zaštite, koji će se koristiti na ugroženim područjima  općine Stolac u skladu sa potrebama i situacijom na terenu

-Da prema Planu zaštite i spašavanja od prirodnih i drugih nesreća općine Stolac u svim općinskim službama, ustanovama, javnim poduzećima i drugim pravnim osobama uvedu dežurstva, radi izvršenja zapovjedi Općinskog stožera civilne zaštite

-Da će Općinski stožer civilne zaštite u skladu s važećim zakonskim propisima preuzeti sve aktivnosti oko koordinacije i rukovođenja akcijama zaštite i spašavanja na ugroženom području.

Uz Odluku je donesena i naredba kojom Općinski stožer civilne zaštite naređuje svim javnim ustanovama, javnim poduzećima, gospodarskim društvima i drugim pravnim subjektima da odmah i bez odlaganja postupe sukladno Odlukama, naredbama, naputcima i preporukama Stožera civilne zaštite HNŽ i F  BiH.

Općinski stožer civilne zaštite naređuje svim osobama koje su u proteklih 15 dana došle sa sumnjivih područja (zahvaćenim virusom COVID-19) i osobama koje su bile u njihovom bliskom kontaktu da se telefonski prijave u Dom zdravlja Stolac na broj 036 853 444 / 124, županijskom sanitarnom inspektoru na broj 063 223 556 ili Županijskom centru civilne zaštite na 121, te da se drže preporuka županijskog kriznog stožera o samoizolaciji.

Naređuje se i privremena obustava pružanja usluga ugostiteljskih objekata svih kategorija, noćnih i disko klubova, kladionica, tržnih centara, dvorana kao i rad uslužnih djelatnosti; frizeri, kozmetičari, brijači, pedikeri koji ostvaruju  bliži kontakt s klijentima, osim objekata u  kojima se prodaju prehrambeni proizvodi, dostava hrane.

Stožer također naređuje otkazivanje svih javnih i drugih  okupljanja na području općine Stolac a građanima  se preporučuje da izbjegavaju masovna okupljanja do prestanka pandemije korona virusa. A nadzor nad primjenom ove naredbe  vršit će Općinska inspekcija, Policijska postaja Stolac i Dom zdravlja Stolac u suradnji sa županijskim sanitarnim inspektorom i ostalim nadležnim institucijama.

Kopirati
Drag cursor here to close