Također?

I političari nam žele sretnu Novu godinu

Vijesti / Flash | 31. 12. 2014. u 11:57 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zdravlje, sreća, uspjeh, veselje, prosperitet, razumijevanje i tolerancije, samo su neke od želja koje su političari u BiH poželjeli građanima. Osvrnuli su se na 2014. godinu, spomenuli izbor ei poplave i poručili kako ne bi da se ova godina ponovi.

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić uputio je, uime Vlade FBiH i u svoje osobno ime, čestitao je bh. građanima Novu 2015. godinu.

''Svim Bosancima i Hercegovcima, građanima naše zemlje, želim sve najbolje u 2015. godini uz dobro zdravlje, sreću i uspjeh u životu. U godini koja je na isteku ostvarili smo mnoga postignuća, ali smo se suočavali i s brojnim problemima koje smo rješavali tražeći najprihvatljivija rješenja za stvaranje uvjeta kako bi život svih naših građana bio bolji i ljepši. Godina ispred nas neće biti nimalo laka i zato će trebati puno rada, energije i znanja da svako na svoj način vlastitim angažmanom doprinese boljem životu i prosperitetnijoj budućnosti. Svim građanima BiH želim sretnu i uspješnu Novu godinu'', kaže se u Nikšićevoj novogodišnjoj čestitki.

I predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović uputio je čestitku povodom novogodišnjih praznika.

''Svim građanima upućujem najiskrenije čestitke sa željom da sa svojim obiteljima i prijateljima Novu godinu dočekaju u zdravlju i veselju. Istovremeno, izražavam nadu da će svima nama 2015. godina donijeti više sreće, prosperiteta i blagostanja'', stoji u čestitki Džaferovića.

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik SDS-a Mladen Bosić je pak u izjavi medijima rekao kako je ova godina, po svim ocjenama i po svim rezultatima, loša godina za sve građane BiH.

''To je godina u kojoj je građane zadesila i velika nesreća kroz poplave, to je godina koju nećemo pamtiti po nekim rezultatima i po nečemu dobrom'' kazao je Bosić i dodao kako su se u ovoj godini dogodili i opći izbori u BiH "i to je, ustvari, šansa za novi početak".

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović čestitao je Novu godinu rekavši kako se na koncu godine sumiraju rezultati, uspjesi, ali i sve ono što se očekivalo, htjelo ili, pak, moglo uraditi, dodajući da se u BiH očekivalo puno više, ali se ostvarilo i realiziralo onoliko koliko je bilo moguće.

Naglasio je da je pred BiH sada velika i ozbiljna zadaća, a napose odgovornost, "da kao pojedinci i društvo u cijelosti stvaramo i osiguramo pretpostavke i uvjete za više napretka u svim segmentima života i društva, a posebice u odnosu na mlade i njihovu budućnost u BiH".

''Svjesni smo složenosti društveno-ekonomske situacije u državi i vremena u kojemu živimo, ali perspektiva i vjera u bolje treba postojati. Vjerujem kako se možemo i moramo suočiti s teškoćama koje su pred nama ukoliko su nam zajednički cilj napredak, opće dobro i bolja i perspektivnija budućnost'', naveo je Čović.

Predsjednik Demokratske fronte i zastupnik u Parlamentu BiH Željko Komšić izjavio je kako je godina "iza nas teška godina“.

''Bosna i Hercegovina ima tu nesreću da svaka sljedeća godina je sve teža i teža. Mogu se samo nadati da sljedeća neće biti ni blizu nalik ovoj, bar po tim lošim stvarima. S aspekta posla kojim se bavimo, da će se stvari drugačije postavljati u sljedećoj godini'', kazao je Komšić.

Istaknuo je kako oni kojima je narod dao povjerenje i koji trebaju biti vlast trebaju "žrtvovati malo svoje i osobne i političke ciljeve uime budućnosti ove zemlje''.

Predsjedatelju Predsjedništva BiH Mladen Ivanić uputio je svim građanima BiH najiskrenije čestitke povodom nastupajućih novogodišnjih praznika, sa željom da ih dočekaju u zdravlju i dobrom raspoloženju, s obiteljima i prijateljima.

Izrazio je nadu da će sljedeća 2015. godina donijeti više prosperiteta, razumijevanja i tolerancije, na sreću i zadovoljstvo svih građana BiH.

''Volio bih da iduće godine počne proces lagane promjene poimanja politike u BiH. Umjesto da bude najvažnija stvar da politika ljudima postane dosadna i da ljudima život bude ispunjen drugim stvarima, a manje politikom'', izjavio je Ivanić
''Nadam se da će ljudi živjeti makar malo bolje nego danas. Makar za milimetar, jer bi to bila najvrednija stvar koju nova godina može donijeti'', poručio je Ivanić.

Kopirati
Drag cursor here to close