Civilna zaštita

I na području općine Jajce brojna klizišta ugrožavaju domaćinstva i cestovne komunikacije

Vijesti / Flash | 21. 05. 2014. u 08:48 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveći problem nakon poplava i u općini Jajce predstavljaju klizišta koja ugrožavaju domaćinstva i gospodarske objekte i kojih na području ove općine ima više od 100.

Kako su kazali Agenciji Fena u Službi Civilne zaštite općine Jajce, zbog ovih klizišta ugrožena su 54 objekta za stanovanje, a evakuirana je 21 obitelj.

- Imamo dva urušena objekta, kuću i štalu koje su u zoni klizišta. Nemamo životno ugroženu nijednu obitelj i uglavnom su sve zbrinute - rekao je Nijaz Duranović iz Službe Civilne zaštite općine Jajce.

Kaže da svakodnevno pristižu informacije o novim klizištima koja se evidentiraju. Formiran je tim za praćenje klizišta, koji ide na ta mjesta i predlaže građanima određene privremene mjere.

U općini Jajce klizišta ugrožavaju i cestovne komunikacije, kao što su na magistralnom putu M5 i M16. Trenutno se radi na njihovom uklanjanju pošto, navodi Duranović, ima dosta sela koja su odsječena i koja se naslanjaju na ove magistralne ceste.

Također, problem su pokidane vodovodne cijevi i rezervoari u zoni klizišta te se radi i na njihovom saniranju.

Domu zdravlja u Jajcu je naloženo da izvrši dezinfekciju i deratizaciju očišćenih područja i objekata koja su bila zahvaćena poplavama.

- Preliminarna procjena šteta na području općine je 3.935.350 KM. Komisija ovih dana vršit će procjenu štete, nakon čega ćemo imati konačne rezultate – rekao je Duranović.

Kopirati
Drag cursor here to close