Banja Luka

I Izetbegović pozvan na obilježavanje Dana RS-a

Vijesti / Flash | 05. 01. 2017. u 18:21 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nenad Stevandić, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, pozvao je danas Bakira Izetbegovića i Šefika Džaferovića da nazoče ceremoniji obilježavanja Dana Republike Srpske, kojeg je podsjeća N1 Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

On je u razgovoru za N1 televiziju kazao da su mu poznate negativne emocije oko ovog praznika u entitetu Federacija BiH, a koje su, kako je rekao, rezultat umjetno stvorene medijske histerije.

"Ja znam da postoje negativne emocije u Federaciji BiH koje su rezultat političkih manipulacija i umjetno stvorene medijske histerije i zato bih iskoristio priliku da pozovem sve ljude iz Federacije iz establišmenta i političkog i institucionalnog da dođu u Banjaluku 9. siječnja. Svi su oni dobro došli'', kazao je Stevandić za N1.

Kako je dodao, dolazak Izetbegovića i Džaferovića bio bi džentlmenski potez.

''Nemamo mi nijedne ružne emocije. Mi samo hoćemo poštovati svoje, kad poštuješ svoje onda te i drugi poštuju. Da dođu, to bi bio džentlmenski potez. Ja bih sad pozvao i Izetbegovića i Džeferovića i sve ljude iz političkog establišmenta", Stevandić.

Podsjetimo, srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić priopćio je ranije da će u Banja Luci 9. siječnja sudjelovati obilježavanju dana Republike Srpske, unatoč protivljenju bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i poruci Nikoliću da "ozbiljno razmisli" o odlasku u Banja Luku.

"Radovalo bi me da dođe neki drugi dan i da se ne pridružuje proslavi koja će povrijediti bilo koga u BiH", poručio je Nikoliću Izetbegović, podsjetivši da je Ustavni sud BiH proglasio neustavnom odluku o obilježavanju dana RS.

Kopirati
Drag cursor here to close