Kuhanje pred izbore

I fotelja direktora RAK-a probudila duhove prošlosti

Vijesti / Flash | 27. 04. 2014. u 13:23 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar transporta i komunikacija BiH Damir Hadžić izjavio je kako neće doći do imenovanja nestručnih ljudi iz bilo kojeg naroda za direktora Regulatorne agencije za komunikacije (RAK), pa makar i pod cijenu blokiranja njihovog imenovanja.

Komentirajući izjavu zastupnika u zastupničkog domu Parlamentarne skupštine BiH Lazara Prodanovića o tome kako na čelnoj poziciji RAK-a može biti samo netko iz redova srpskog naroda i to iz Republike Srpske, Hadžiće to nazvao blokadom.

''Pošto je već nekoliko dana aktualna blokada svega korisnog za ovu zemlju, uključujući i blokiranje Strukturalnog dijaloga s Europskom unijom, izjave Prodanovića su samo nastavak prakse blokiranja europskog puta naše zemlje'', navodi se u priopćenju iz SDP-a BiH.

Dodao je da iako on ne može izravno utjecati na izbor novog direktora RAK-a, njegovo je mišljenje da bi ovu dužnost trebo obavljati netko kompetentan i s dovoljnim znanjem da rad ove institucije digne na višu razinu.

Što se tiče drugog dijela izjave Prodanovića o tome kako direktor RAK-a mora imati prebivalište u Republici Srpskoj, Hadžić smatra kako je ona još degutantnija, jer „šta ako se, kojim slučajem, pojavi netko iz srpskog naroda, a da ima prijavu boravka u Federaciji BiH“.

''Da li je ta osoba onda manje vrijednosti od Srbina iz Republike Srpske, jer se prema izjavi Prodanovića lako može izvući takav zaključak'', stoji u priopćenju.

Prema njegovom mišljenju, izjava Prodanović, a i njegova stranka, polako bude duhove prošlosti, te se vraćaju u vrijeme dubokih podjela i podjela na podobne i nepodobne, što je na tragu nedavne diskriminatorske Odluke Vlade RS o prijavi prebivališta povratnika u ovaj bh. entitet.

''Mjesto direktora RAK-a nije rezervirano za predstavnika bilo kojeg naroda, nego će se, prvenstveno, cijeniti njegova stručnost i kompetencija'', priopćeno je iz Centra za informisanje SDPBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close