Roditelji nezadovoljni

I dalje se istražuje slučaj izujedane bebe iz Banja Luke

Vijesti / Flash | 03. 09. 2017. u 19:49 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I dalje se istražuje slučaj izujedane bebe u banjalučkom vrtiću Tijana. Roditelji, ali i javnost, šokirani su i dalje saznanjem da je jednogodišnje dijete u državnoj odgojnoj ustanovi izujedano više od 30 puta. Zbog svega su osumnjičene odgajačica i direktorica Centra za predškolski odgoj.

Ugrizi po leđima i glavi, modrice i krvavo dijete nije nešto što očekujete da se može dogoditi djetetu koje ostavite u odgojno-obrazovnoj ustanovi, kaže Miroslav Saradžić, otac jednogodišnje djevojčice koja je povrijeđena u banjalučkom vrtiću Tijana, piše N1.

Nije zadovoljan istragom, a traume su i dalje prisutne.

"Nije me kontaktirao nitko. Istinu i dalje ne znam. Nisam zadovoljan. Jednostavno vidim da neka vještačenja nisu obavljena - jesu li to uopće ta dva dječaka. Očigledno je da gđa. Jadranka laže", kazao je Miroslav Saradžić, otac izujedane djevojčice.

Gospođa Jadranka je odgajateljica i osumnjičena je u slučaju. Posljednji detalji iz istrage i dalje idu u pravcu da su dva blizanca, 2014. godište, nanijeli tjelesne ozljede bebi.

Zbog propusta u radu osumnjičena je i direktorica Centra za predškolski odgoj Jelena Kurtinović.

"Dostavljen je izvještaj protiv odgajateljice i direktorice, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo nepružanja pomoći i nesavjestan rad u službi", izjavila je Maja Đaković Vidović iz Okružnog tužiteljstva Banjaluka.

U istom vrtiću već je zabilježen sličan slučaj, ali nije istražen do kraja. Osumnjičena direktorica Centra demantira da je jedna odgajateljica nadzirala i jasličku i stariju grupu, navodno čak 27 djece.

Nema službenih potvrda o vještačenju ugriza, niti informacija da li je dijete udarano, na što postoje sumnje zbog modrica po glavi.

Nadležni su nam rekli da je povrijeđena beba bila u adaptacijskom periodu i da je često plakala. Istraga će pokazati je li odgajateljica izignorirala bebin plač, kao što su seljani izignorirali dječaka iz priče koji je vikao "to je vuk, to je vuk".

Iz Centra za socijalni rad Banjaluka nisu novinarima odgovorili jesu li postupali u slučaju.

Kopirati
Drag cursor here to close