dosene odluka

I BiH potpisnica Pariškog sporazuma o klimatskim promjenama

Vijesti / Flash | 04. 04. 2016. u 16:08 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici donijelo Odluku o prihvaćanju Pariškog sporazuma uz Okvirnu konvenciju Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama, priopćeno je iz Predsjedništva.

Predsjedništvo je prihvatilo poziv generalnog tajnika Ujedinjenih naroda (UN) za sudjelovanje na ceremoniji potpisivanja Pariškog sporazuma uz Okvirnu konvenciju Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama, koja će biti održana u New Yorku 22. travnja ove godine. Delegaciju Bosne i Hercegovine će na ceremoniji potpisivanja predvoditi predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić koji će po ovlaštenju Predsjedništva BiH potpisati ovaj sporazum.

Predsjedništvo je danas odobrilo i zaključivanje memoranduma o tehničkoj suradnji u oblasti poljoprivrede između Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije.

Donijelo je Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o grantu Trust fonda za Globalne ekološke kapacitete i Specijalnog fonda za klimatske promjene - Projekt upravljanja slivom rijeke Drine na zapadnom Balkanu, između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, u svojstvu agencije za implementiranje globalnih ekoloških kapaciteta i agencije za implementiranje Specijalnog fonda za klimatske promjene globalnih ekoloških kapaciteta.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo i Memorandum o razumijevanju i suradnji u oblasti mladih između Vijeća ministara BiH i Vlade Države Katar te Sporazum o operativnoj i strateškoj suradnji između Bosne i Hercegovine i Ureda Europske policije (EUROPOL).

Podržalo je Inicijativu za organizaciju i izvođenje međunarodne vježbe 'Odgovor na katastrofe u Bosni i Hercegovini u razdoblju 2016.-2017. Godine'.

Predsjedništvo BiH je ratificiralo Okvirni sporazum o zajmu između Razvojne banke Vijeća Europe i Bosne i Hercegovine LD 1836 (2014.) – Kredit za socijalni program stambenog zbrinjavanja u Bosni i Hercegovini, u Republici Srpskoj, koji provodi Investicijsko-razvojna banka Republike Srpske (IRBRS), te Protokol o suradnji u traženju nestalih osoba između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije.

Kopirati
Drag cursor here to close