Oslobođenje Mostara

HVO: Od koga smo mi Mostar oslobađali u Lipanjskim zorama?

Vijesti / Flash | 14. 02. 2017. u 11:41 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''S obzirom kako u Bosni i Hercegovini ne postoji zakon koji definira kada, zašto  i na koji način se obilježavaju datumi koji imaju povijesni značaj za državu, grad ili općinu jedan dio grada slavi 14. veljače kao Dan oslobođenja Mostara, a drugi dio grada se pita ako je 14. veljače oslobođen Mostar od koga smo ga mi  branitelji HVO oslobađali u Lipanjskim zorama'', stoji u priopćenju za javnost Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR-HB Mostar i udruga organizatora otpora HVO u BiH.

Dalje se navodi kako je padom Berlinskog zida krenuo ''povijesni proces uspostavljanja demokratskih sustava u bivšim komunističkim državama koje su nasilnim i zločinačkim metodama uzurpirali vlast u cijeloj Jugoistočnoj Europi''.

''Kada je u pitanju Bosna i Hercegovina i grad Mostar postaje evidentno kako jedan konstitutivan narod (bošnjački) u Bosni i Hercegovini ne želi prihvatiti osudu totalitarnih režima i želi nastaviti obilježavati tekovine komunističke ideologije''.

''Za nas Hrvate branitelje Bosne i Hercegovine, oni koji su 14. veljače zauzeli grad Mostar  i cijelu Hercegovinu nisu osloboditelji već uzurpatori Hrvatske nacionalne slobode i ljudskih prava.

Zločini koje su počinili od 14. veljače pa do Lipanjskih zora 1992. godine za nas Hrvate u Mostaru i Hercegovini imaju razmjere genocida i etničkog čišćenja jednog povijesnog i autohtonog naroda.

Početak zločina 14. veljače 1945. godine započeo je masovnim likvidacijama i hapšenjima  bez ikakvog suđenja katoličkim svećenicima i hrvatskim intektualcima kao i ukidanje svih hrvatskih kulturnih-sportskih organizacija'', navodi se u priopćenju za javnost Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR-HB Mostar i udruga organizatora otpora HVO u BiH..

Udruge navode kako je silina zločina te ideologije pokazala svu svoju snagu u travnju 1992. god. kada su grad Mostar podvrgli masovnom razaranju, urbicidu i teškim zločinima nad hrvatskim i bošnjačkim stanovništvom u gradu Mostaru za koje još niko nije odgovarao.

''14. veljače 1945. god. nije dan oslobođenja Mostara ni po zakonu ni po volji hrvatskog naroda već je početak jednog totalitarnog režima koji je iza sebe ostavio nepopravljive posljedice za cjelokupni hrvatski narod u Mostaru i Hercegovini.

Za nas hrvatske branitelje Dan oslobođenja Mostara su Lipanjske zore, pa kome god se to svidjelo. Samo nemojte nama Hrvatima Mostara i Hercegovine  prišivati etikete fašizma i totalitarizma koje vi slavite'', stoji na kraju priopćenju za javnost Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR-HB Mostar i udruga organizatora otpora HVO u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close