Povjerenstvo

HSP: HNS je jedini put u slobodu, a HDZ BiH jedini način

Vijesti / Flash | 22. 02. 2017. u 12:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U potpunosti se mora konzumirati i politički i organizacijski sadržaj Hrvatskoga narodnoga sabora BiH jer je HNS BiH kao vrhovno političko tijelo hrvatskoga naroda u BiH jedini jamac koji omogućuje zajedničko djelovanje hrvatskih stranaka na putu k slobodi i hrvatskoga naroda u BiH'', priopćeno je nakon što je u srijedu, pod presjedanjem predsjednika Petra Milića, održana Četvrta sjednica Povjerenstva za Grad Mostar Hrvatske stranke prava BiH.

Kako je priopćeno, u tome cilju HSP BiH je dostavio svoje kandidate za sve odjele Glavnoga vijeća HNS BiH.

S druge strane, na sjednici Povjerenstva za Grad Mostar HSP BiH jednoglasno je podržana odluka Predsjedništva stranke u svezi dogovora s HDZ-om BiH, a glede dugoročne strateške suradnje ''jer je to jedini način za tražiti ispravne politike glede nadilaženja situacije koja se svakim danom nameće i koja traži učinkovite odgovore u interesu i hrvatskoga naroda i svih drugih u državotvornoj zajednici BiH''.

Na sjednici se raspravljalo i o prijedlogu Hrvatskoga narodnoga sabora BiH glede izmjene Izbornoga zakona BiH, a u cilju organizacije izbora u Gradu Mostaru. Nakon dulje rasprave jednoglasno je podržan prijedlog HNS-a BiH s naglaskom što bržeg usvajanja Izbornoga zakona kojim bi se omogućili izbori i u Mostaru.

''Sa sjednice je upućen apel drugim strankama s hrvatskim predznakom da prestanu tražiti neka rješenja mimo HNS-a BiH jer je to krivi put koji nagriza hrvatsko političko tijelo i koji u sebi nosi rješenje koja nisu u interesu hrvatskoga naroda. Na kraju sjednice su određeni povjerenici za pojedine ogranke u Gradu Mostaru s ciljem kvalitetne organizacije stranke jer vremena koja dolaze donose nam mnoga politička iskušenje koja treba rješavati na dobrobit svih'', naveo je Ured za informiranje HSP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close