Reakcija

HSP BiH: Arogantni komunisti pod maskom antifašista ne odustaju od provokacija

Vijesti / Flash | 07. 11. 2013. u 08:14 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Antifašistički prosvjed koji će se održati u petak 8. studenog ispred zgrade Gradske uprave u Mostaru, a kojeg organiziraju Antifašistička akcija (AFA) Mostar, SABNOR Mostar i OKC "Abrašević", izazvao je burne reakcije.

Nakon reakcija braniteljskih udruga, putem priopćenja oglasila i Hrvatska stranka prava BiH koja ovaj prosvjed naziva minornim, te ističe kako je to provokacija kojom se želi na umjetan način stvoriti određeno društveno kaotično stanje.

''Naša reakcija je usmjerena prije svega na dešifriranje toleriranja komunističkoga terorizma pa čak i njegovoga glorificiranja kroz određene politike i određene institucije vlasti. Smatramo kako je ova pojava bez obzira iz kojih razloga je ona postala realnošću našega društva glavnim uzrokom povampirenih komunista i u Gradu Mostaru koji se kriju iza navodnoga antifašizma. Ovomu u prilog navodimo činjenicu kako je upravo Gradsko poglavarstvo Grada Mostara ne tako davno na godišnjoj razini izdvajalo SABNOR-u preko 350 tisuća maraka. Za one koji slabije znaju matematiku to je praktično jedna tisuća maraka dnevno.

Napomenimo i to kako je po Rezoluciji Vijeća Europe 1481 o potrebi međunarodne osude zločina totalitarnih komunističkih režima ove novce trebali dati udruzi koja će obilježiti zločine koje su počinili komunisti. A vidite oni su novce davali komunistima da svoja zlodjela maskiraju i druge bezrazložno napadaju. Da ne bude zabune u Gradu Mostaru tada su bili na vlasti HDZ i SDA. Na drugoj strani ta je Gradska uprava prekinula izdvajati sredstva za TV i radio postaju Mostar'', navedeno je u priopćenju.

HSP BiH navodi kako je ''institucionalna glorifikacija komunizma prihvaćanje prije svega od svih političkih bošnjačkih struktura ZAVNOBiH kao temelj državnosti BiH''. Smatraju kako je to'' jedan prošireni partijski komunistički sastanak i to u vrijeme rata i u situaciji stvaranja kasnijega komunističkoga sustava u kojem nisu bili omogućeni slobodni izbori krajnje upitno i nedemokratski smatrati temeljem državnosti''.

U priopćenju stoji i da se čude kako se tomu priklonila i ''SDA kao narodnjačka stranka'', te smatraju ''kako to neće na dobro izaći i kako će se to na kraju obiti o glavu upravo SDA-u jer temelj državnosti ne možemo zasnivati na komunističkim političkim seansama''.

Hrvatska stranka prava BiH oštro osuđuje zahtjev ''komunističkih agitatora za promjenom imena ulica u Gradu Mostaru poglavito što se određeni visoki dužnosnici Nezavisne države Hrvatske proizvoljno i paušalno etiketiraju ratnim zločincima''.

''Hrvatska stranka prava BiH oštro prosvjeduje zbog činjenice da su se komunistički agitatori drznuli i uzvišenoga kardinala Alojzija Stepinca proglasiti ratnim zločincem.

Apeliramo na zdrav razum kod svih koji daju institucionalnu potporu komunističkim agitatorima, a tu isključivo mislimo na HDZ i SDA da konačno progledaju i stvari nazovu pravim imenom. Dokle god u Mostaru budu nazivi ulica poput komunističkoga zlikovca Josipa Broza, koji je bio na čelu Armije pod čijom je čizmom stradalo stotine tisuća Hrvata, u ovom će Gradu vladati dvoličnost i licemjerstvo, a ne istina koja nas jedina može osloboditi grješne prošlosti'', navedeno je u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close