Oglasila se i Seve

Hrvatski predsjednik komentirao slučaj Severine - Dječak je vjerojatno sijede već dobio!

Vrhovni je sud u slučaju skrbništva nad dječakom poništio presudu Županijskog suda u Splitu iz 2021. godine, kojom su Severina i Popović dobili zajedničko skrbništvo.
Vijesti / Flash | 26. 01. 2024. u 14:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Devet godina to traje, taj dječak je vjerojatno sijede već dobio. Devet godina… Ne znam kakvi su mu majka i otac, ali gdje su tu sudovi? Kome to predbaciti? Predsjedniku Vrhovnog suda? On tu ništa ne može…'', rekao je Milanović, prenosi N1.

Pjevačica Severina Vučković poslala je javno pismo Vrhovnom sudu Hrvatske nakon što je objavio odluku kojom njezina sina vraća ocu Milanu Popoviću. Vrhovni je sud, podsjetimo, u slučaju skrbništva nad dječakom poništio presudu Županijskog suda u Splitu iz 2021. godine, kojom su Severina i Popović dobili zajedničko skrbništvo. Odluku je Vrhovni sud donio s obrazloženjem kako vještaci nisu usmeno saslušani, nego je njihov nalaz bio podnesen pisanim putem 

Radovan Dobronić, šef Vrhovnog suda, komentirajući slučaj za Index, rekao je, među ostalim, da je Severina popularna i imućna, te da ''nije mala i nemoćna ženica''.

Izjava je zgrozila javnost, uslijedile su brojne reakcije, Proglas za Aleksandra i njegovu majku objavilo je 27 književnika i književnica, a izjavu je osudio i ministar Malenica.

Severinin odgovor

Pjevačica Severina Vučković reagirala je na izjavu predsjednika Zorana Milanovića koji je za njezinu borbu za skrbništvo nad 11-godišnjim sinom rekao da predugo traje.

Severina ga je ispravila da spor zapravo traje 11 godina, a ne devet te mu zahvalila na istupu te na tome što je, kako kaže, shvatio da se ne radi o njoj nego o njenom djetetu.

Poručila mu je da ipak mora shvatiti da je upravo vijeće Vrhovnog suda poništilo drugostupanjsku presudu, piše Index.hr

"Poštovani Predsjedniče, nije 9 godina, 11 godina to traje. Hvala što ste shvatili da se ne radi o meni, nego o mom djetetu. I da je to poigravanje sustava s jednim djetetom više od desetljeća - bešćutno. Oduzima mu se pravo na bezbrižno djetinjstvo i pravo na dom.

I na kraju, hvala na brizi, nema dijete još sijedih... I nije poludio… Ali i Vi morate shvatiti da je upravo vijeće Vrhovnog suda ovo vratilo na presudu iz prvog stupnja.

I što ćemo sad?

Kažu, pravda uvijek pobijedi na kraju, a bilo bi bolje da je pobijedila na početku", napisala je Severina na Facebooku. 

Kopirati
Drag cursor here to close