"Izvući zaključke i pouke"

Hrvatski ministar o uhićenjima u Zambiji: Nije ugodno, ali nemam prigovora na postupanje

U Zambiji je uhićeno osam osoba koji su otišli na usvajanje djece, a među njima i gitarist "Hladnog piva" Zoran Subošić.
Vijesti / Flash | 01. 01. 2023. u 21:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Davor Božinović za emisiju RTL danas prokomentirao je uhićenje Hrvata u Zambiji zbog sumnje u trgovinu ljudima.

Podsjećamo, tamo je uhićeno osam osoba koji su otišli na usvajanje djece, a među njima i gitarist "Hladnog piva" Zoran Subošić.

"Ne zna se gdje je greška počinjena"

''Poznato vam je da naše institucije imaju osnovanu koordinaciju. DORH i policija su krenuli s nadzorom i treba po svakom slučaju vidjeti na osnovu čega su donesene odluke, upisi, rješenja'', rekao je Božinović.

Božinović je kazao da se još ne može reći je li greška učinjena u Hrvatskoj, te da se slučaj još uvijek istražuje.

"Izvući zaključke i pouke"

Ministar unutanjih poslova Hrvatske je dodao da je MUP već nekoliko puta komunicirao s uhićenim Hrvatima, te da su hrvatski konzuli u nekoliko navrata odlazili u Zambiju i razgovarali s hrvatskim državljanima te tamošnjim institucijama.

''Znamo da su u situaciji koja nikome nije ugodna, ali nemam nekih prigovora na postupanje'', rekao je Božinović.

Božinović je rekao da postoje procedure za usvajanje djece iz Afrike te da iz svakog slučaja mogu izvući zaključci i pouke te situacija dodatno poboljšati.

Kopirati
Drag cursor here to close