Covid party

VIDEO Hrvatska: U noćnom baru zatečen mladić zaražen koronom

Kaznena prijava slijedi i 23-godišnjaku zaraženom koronavirusom koji je usprkos određenoj mu mjeri "Covid - liječenje u kući" zatečen u noćnom baru.
Vijesti / Flash | 21. 11. 2020. u 19:43 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Racija koju su zagrebačka policija i inspektori proveli u ugostiteljskima objektima rezultirala je zatvaranjem dva objekta na 30 dana zbog prekoračenja radnog vremena, a u jednom je uhvaćen pozitivan mladić koji se morao liječiti kod kuće.

Prekoračenja radnog vremena utvrdili su državni inspektori u ugostiteljskom objektu i noćnom baru na području Maksimira na Sveticama, izvijestila je u subotu policija.

Oba objekta zatvorena su za daljnji rad usmenim rješenjem na 30 dana, odnosno do okončanja njihovih mjera.

Video: U policijskoj raciji zatečena osoba s mjerom “COVID-liječenje"

Inspektori Civilne zaštite utvrdili su, pak u tim su objektima nepravilnosti u smislu broja osoba i razmaka između stolica pa će odgovorne osobe nakon kriminalističkog istraživanja biti kazneno prijavljene zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti i predana pritvorskom nadzorniku.

Kaznena prijava slijedi i 23-godišnjaku zaraženom koronavirusom koji je usprkos određenoj mu mjeri "Covid - liječenje u kući" zatečen u noćnom baru među više od 170 gostiju, kažu u policiji koja je objavila snimku racije.

Policija je tijekom akcije koju je provela u suradnji s Državnim inspektoratom i Službom za inspekcijske poslove Područnog ureda civilne zaštite zatekla, legitimirala i provjerila 239 osoba.

Na obje lokacije prekršajno je prijavila po tri osobe zbog kršenja Zakona o osobnoj iskaznici, a u dva slučaja uporabila je sredstva prisile.

Prema 33-godišnjaku u ugostiteljskom objektu policajci su upotrijebili sredstva prisile zbog vrijeđanja i omalovažavanja te će biti prijavljen zbog prekršaja protiv javnog reda i mira, dok će 28-godišnjak iz noćnog bara biti prijavljen zbog odbijanja davanja osobne iskaznice na zahtjev policijskog službenika.

Kopirati
Drag cursor here to close