Materijalna šteta

Hrvatska: Snažno nevrijeme u više županija poplavilo ulice i kuće

Bilo je više od 50 intervencija vatrogasaca te komunalnih službi, poduzeća za ceste i policijskih službenika na ublažavanju i saniranju posljedica nevremena. Nakon kraćih prekida u opskrbi električnom energijom kvarovi su otklonjeni i opskrba je norm
Vijesti / Flash | 19. 08. 2020. u 09:31 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jako nevrijeme zahvatilo je jučer popodne i sinoć više županija na području Republike Hrvatske te je prouzrokovalo znatnu materijalnu štetu, javlja Anadolu Agency (AA).

Na području Požeško-slavonske županije nevrijeme praćeno obilnom kišom registrovano je jučer popodne na područje grada Požege. Oborinske vode poplavile su više desetaka ulica odnosno veliki broj obiteljskih kuća, gospodarskih objekata te ustanova.

Bilo je više od 50 intervencija vatrogasaca te komunalnih službi, poduzeća za ceste i policijskih službenika na ublažavanju i saniranju posljedica nevremena. Nakon kraćih prekida u opskrbi električnom energijom kvarovi su otklonjeni i opskrba je normalizirana.

I u Virovitičko-podravskoj županiji nevrijeme je pričinilo dosta problema. U naseljima Četekovac i Mikleuš uslijed jake kiše stanovnici su imali probleme s oborinskim vodama te su se napunili kanali. Vatrogasci iz DVD-a Četekovac radili su na ispumpavanju kanala u Četekovcu s dvije pumpe, u Mikleušu s jednom pumpom, a u ispomoć je pozvano i DVD Nova Bukovica.

Na cesti Slatinski Drenovac-Ćeralije osobno vozilo zapelo je u bujici. U vozilu je bilo troje ljudi, a uz pomoć drugog vozila je izvučeno iz vode.

Olujno nevrijeme zahvatilo je i šire područje Zadarske županije. Županijski centar 112 Zadar zaprimio je više dojava od osoba koje su se zatekle s plovilima na moru te tražile pomoć kao i dojave o otrgnuću plovila s veza. Najviše dojava bilo je s područja Molata, Vira, Starigrada, Selina, Zaglava, Pakoštana, Bibinja i Paga.

O svim događajima obaviještene su nadležne službe koje su odmah reagirale i pružile potrebnu pomoć.

I u Sisačko-moslavačkoj županiji nevrijeme praćeno obilnom kišom zahvatilo je šire područje Kutine i Repušnice. Bilo je 40-tak intervencija vatrogasaca na ispumpavanjima vode iz objekata, a na terenu su bile i ostale nadležne službe.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji zaprimljena je dojava o pijavici koja je prošla kroz zaseok Nazlići (Koprivno, Općina Dugopolje). Oštećeni su krovovi na šest obiteljskih kuća te je srušeno nekoliko stabala. Na mjestu događaja bili su vatrogasci koji su radili na sanaciji i policijski službenici. Prema trenutno dostupnim informacijama, nije bilo drugih većih problema na području županije osim nekoliko kratkotrajnih prekida u opskrbi električnom energijom na nekoliko lokacija.

Kopirati
Drag cursor here to close