Jačanje veza

Hrvatska otvara konzulat u Livnu

Vijesti / Flash | 13. 07. 2017. u 12:06 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik Republike Hrvatske Ivan del Vechio sa suradnicima posjetio je u četvrtak Livno gdje je s općinskim načelnikom Lukom Čelanom razgovarao o otvaranju hrvatskog konzulata u tom gradu.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo najavljenom realizacijom tog projekta te je istaknuto kako bi otvaranje konzulata u Livnu doprinijelo jačanju veze s matičnom državom i ulilo dozu optimizma kao potvrde stalne brige Republike Hrvatske o Hrvatima u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Čelanovog ureda.

Načelnik Čelan je u razgovoru spomenuo kako je Livno administrativno, kulturno, športsko i svako drugo središte Županije te da bi se ponovnim otvaranjem hrvatskog konzulata itekako olakšala svakodnevnica tamošnjih žitelja.

"Dobivanje dokumenata i rješavanje svih drugih pitanja putem institucije konzulata bilo bi puno jednostavnije i povoljnije po stanovnike", istaknuo je načelnik.

Nakon sastanka predstavnici hrvatskog veleposlanstva i Općine Livno obišli su prostorije gdje će biti smješten budući konzulat.

Kopirati
Drag cursor here to close