Kiša i vjetar

Hrvatska: Nevrijeme poharalo četiri županije

Nevrijeme praćeno kišom i vjetrom u popodnevnim satima zahvatilo je i Osječko-baranjsku županiju - područje Našica, Valpova, Josipovca i Osijeka.
Vijesti / Flash | 15. 09. 2022. u 20:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevrijeme je u četvrtak u Hrvatskoj zahvatilo područje Bjelovarsko-bilogorske, Osječko-baranjske, Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije, izvijestilo je večeras Ravnateljstvo civilne zaštite.

Županijski centar 112 u Bjelovaru popodne je zaprimio više dojava o nevremenu praćenom jakim vjetrom i kišom na području Čazme. Na teren su upućene žurne službe, a djelatnici Službe civilne zaštite, predstavnici stožera civilne zaštite i županijski vatrogasni zapovjednik obilaze pogođena područja radi inicijalne procjene štete i organiziranja potrebnih aktivnosti na otklanjanju posljedica. Velika materijalna šteta nastala je na krovovima obiteljskih kuća, poslovnih objekata, vozilima te osnovnoj školi, a zbog oštećenja dalekovoda došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom. Nevrijeme praćeno vjetrom, tučom te kišom zahvatilo je i područje Grubišnog Polja, gdje je uzrokovalo materijalnu štetu na objektima i vozilima.

Županijski centar 112 Koprivnica zaprimio je više dojava s područja Koprivničko-križevačke županije o olujnom nevremenu koje je uzrokovalo materijalnu štetu na krovovima kuća, a bilo je dojava o srušenom drveću na prometnicama i o prekidu HT mreže.

Nevrijeme praćeno kišom i vjetrom u popodnevnim satima zahvatilo je i Osječko-baranjsku županiju - područje Našica, Valpova, Josipovca i Osijeka. Dojava su se prvenstveno odnosile na pad drveća na prometnice, a jedna dojava je bila o oštećenim krovovima kuća u Bizovcu.

U Virovitičko-podravskoj županiji nevrijeme je zahvatilo dijelove Slatine i Orahovice, a zaprimljeno je nekoliko dojava o oštećenju krovova kuća i o srušenom drveću. U Slatini je drvo palo na elektrovodove te je došlo do prekida opskrbe električnom energijom. Na terenu su sve žurne službe koje rade na uklanjanju posljedica nevremena, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close