Televizija

HRT zadovoljan onim što gleda dijaspora

Vijesti / Flash | 04. 11. 2014. u 07:12 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Programsko vijeće HRT-a raspravljalo je u ponedjeljak o međunarodnim kanalima HRT-a namijenjenim informiranju Hrvata izvan domovine, jeziku i govoru na HRT-u, prilagodbi programa osobama s oštećenjima sluha i vida te o aktualnim pitanjima u programu, priopćeno je iz HRT komunikacija.

Podnoseći na sjednici izvješće o međunarodnim kanalima, glavna urednica "Glasa Hrvatske" Daria Marjanović istaknula je kako je jedan od najvažnijih ciljeva dati točnu informaciju što je moguće brže i dalje, a želja je i osvojiti mlađu publiku, ekonomsku emigraciju te povećati interakciju sa slušateljima.

Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman rekao je da su u posljednje vrijeme smanjeni troškovi distribucije programa za dijasporu zahvaljujući prijelazu na emitiranje internetom umjesto mrežom odašiljača.

"'Glas Hrvatske' se danas distribuira isključivo preko interneta, putem audiostreaminga. Smatramo da je korisno i dalje zadržati subvencije za međunarodne kanale, ali ne više za distribuciju kao do sada, već to mora biti u funkciji kreiranja kvalitetnog sadržaja", rekao je Radman.

Vijeće je iznijelo mnoge prijedloge vezane uz proizvodnju i sadržaj programa te je HRT-u predložilo da ga redovito, a najmanje jedanput na godinu izvijesti o ispunjavanju planova za razvoj međunarodnih kanala HRT-a. Vijeće zahtijeva i da HRT uskladi svoje obveze s ugovorom te da razmotri i prijedloge saborskog Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske te Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, priopćio je HRT.

Kopirati
Drag cursor here to close