Neprimjeren

HRT suspendirao voditelja koji je opsovao žrtvu ubojstva

Vijesti / Flash | 31. 08. 2017. u 08:08 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska radiotelevizija priopćenjem se oglasila o incidentu koji se dogodio u utorak u vijestima na četvrtom programu u kojima je voditelj opspvao žrtvu ubojstva. Kažu kako je voditelj suspendiran te da izražavaju žaljenje.

“Obavješćujemo Vas da je u skladu s unutrašnjim pravilnicima pokrenut postupak utvrđivanja odgovornosti novinara Damira Salamona, a temeljem odluke mjerodavnih urednika i programskoga vodstva odlučeno je i kako do daljnjega neće voditi informativne emisije na Četvrtome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 4). Hrvatska radiotelevizija izražava žaljenje zbog neprimjerena izražavanja novinara Damira Salamona, osobito zbog konteksta u kojemu se to dogodilo”, poručili su s HRT-a za 100 posto.

Podsjetimo, režija HRT-a zakasnila je s isključivanjem tona u odjavnoj špici Vijesti na HRT-u 4, a voditelj koji se malo zapleo čitajući posljednu vijest o potrazi za Nikolom Janjićem, koji je usmrtio pripadnika Torcide Ivana Blaževića, zvanoga Blato, misleći da više nije u eteru rekao je: ‘Jebo te Blato’.

Kopirati
Drag cursor here to close