Nastavlja se...

HRS se žalio zbog panoa i prijavio Grad zbog nerada

Vijesti / Flash | 11. 12. 2015. u 12:00 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski Gradski odbor Hrvatske republikanske stranke uložio žalbu na inspekcijsko izvješće o reklamnom panou i podnio tri prijave nadležnom ministarstvu zbog nerada službi Grada Mostara.

HRS napominje kako se ''inspekcijskim službama se na mjestu reklamnog panoa ukazalo gradilište'', te da a na mjestu gradilišta kolektora ''nisu vidjeli ništa''.

Stoga je, navodi se u priopćenju, Gradski odbor republikanaca podnio žalbu na Rješenje inspekcijskog nadzora nad postavljenim svjetlećim reklamnim panoom u Ulici Stjepana Radića.

''U žalbi dokazujemo kako na mjestu panoa ne postoji nikakvo gradilište, nego je objekt izgrađen, funkcionalan i u punoj uporabi. Budući da je inspekcija ustvrdila kako je objekt izgrađen bez valjanih dozvola, zakonski je imala obvezu narediti uklanjanje o trošku investitora, a ne pogodovati investitoru iz nekih samo njima poznatih razloga'', navodi HRS.

Stranka je podnijela i prijavu drugostupanjskom organu (nadležno ministarstvo) inspektora za okoliš grada Mostara zbog kršenja zakona o inspekcijskom nadzoru, kao i šutnje uprave, budući da se nije valjano očitovao o prijavi za inspekcijski nadzor utjecaja na okoliš spomenutog panoa.

Podnijeli su i pirijavu drugostupanjskom organu (nadležno ministarstvo) inspektora za promet grada Mostara ''zbog kršenja zakona o inspekcijskom nadzoru, kao i šutnje uprave, budući da se nije valjano očitovao o prijavi za inspekcijski nadzor utjecaja na sigurnost u prometu spomenutog panoa''.

Upućena je i prijava drugostupanjskom organu (nadležno ministarstvo) službe za inspekcijske poslove grada Mostara ''zbog kršenja zakona o inspekcijskom nadzoru, kao i šutnje uprave, zbog ignoriranja zahtjeva za inspekcijski nadzor tijeka izgradnje gradilišta kolektora''.

''Zadnja točka (prijava za gradilište) je u skladu sa zakonskim odredbama stavljena pod molbu hitnosti, ne toliko zbog inspekcijskog nadzora kvalitete radova i poštivanja zakona o graditeljstvu, koliko zbog kršenja cijelog niza odredaba zakona o sigurnosti prometa. Dogodilo se nekoliko prometnih nezgoda sa materijalnom štetom koje se mogu povezati sa nepravilno označenim gradilištem i nemarno ostavljenim materijalom. Je li potrebno da netko strada kako bi nadležne institucije po svojoj dužnosti krenule raditi svoj posao?'', navodi HRS i dodaje kako je ''gradonačelnikov građevinski krizni stožer prije nekoliko mjeseci rekao kako će radovi trajati dva mjeseca i kako će se raditi u tri smjene, međutim radovi još uvijek traju i ne vidi im se kraja''.

''Žitelji Mostara moraju znati zašto su se radovi toliko oduljili i moraju biti sigurni kako se radovi obavljaju sukladno zakonskim propisima i sukladno zadovoljavajućim standardima kvalitete rada'', naveo je HRS.

Kopirati
Drag cursor here to close