Nakon sjednice

HRS: Barbarić priznao greške, obećao da neće više pa mu oprostili

Desetosatna sjednica Gradskog vijeća Grada Mostara demaskirala je svu licemjernost gradske uprave, navode iz HRS-a
Vijesti / Flash | 24. 02. 2023. u 11:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Desetosatna sjednica Gradskog vijeća Grada Mostara bit će upamćena po najmanje dvije stvari, kaže HRS u svom priopćenju za javnost, komentirajući tridesetu sjednicu Gradskog vijeća Grada Mostara.

''Sjednica će biti upamćena po propuštenoj prigodi izmjene Statuta grada, gdje je SDA podržala HDZ-ov prijedlog, a HDZ bio suzdržan za svoj prijedlog te po izvješću o Mo Parkingu, gdje je uprava potvrdila sve nezakonitosti i propuste o kojima se mjesecima govorilo, ali su se uredno ispričali i sve im je ''oprošteno'''', navode iz HRS-a.

Sve se vrti oko novca

Odbijanje Statuta kažu, nije čudno ako se malo dublje zagrebe ispod površine, jer se sve vrti oko novca.

''Usvajanjem Statuta iz Mostarskog sporazuma velike ovlasti bi dobilo šest povjerenstava (Sjever, Stari Grad, Jug, Jugoistok, Jugozapad i Zapad), po čemu bi vladajuća HDZBiH/SDA/DF/SNSD koalicija izgubila mogućnost podjele preko 100 milijuna KM proračunskih sredstava na osnovu međusobnog dogovora. Zašto bi o svemu morali dogovarati s oporbom ako mogu sami?! No, morao se odigrati igrokaz za međunarodnu zajednicu. Koliko se daleko otišlo u tom igrokazu ponajbolje govori činjenica kako je Klub HDZ-a BiH imao 2 i pol prijedloga izmjena Statuta za koje su bili suzdržani. Za jedan od tih prijedloga je glasovala SDA. Dakle, SDA glasovala za prijedlog HDZ-a za kojeg je sami HDZ bio suzdržan'', kažu iz HRS-a, smatrajući da će nakon igrokaza, Statut biti zaboravljen i vjerojatno ponovno aktualiziran pred izbore, kako bi se prikrilo loše upravljanje gradom i digle nacionalne tenzije.

''Izvinite, neću više''

''Kad je MO Parking u pitanju, nakon što je gradonačelnik na pretprošloj sjednici, sada već antologijskom, basnom odbio raspravu na ovu temu, po zahtjevu Kluba HRS-a ista je došla kao točka dnevnog reda na ovoj sjednici. Predsjednik Kluba Silvio Bubalo artikulirao je sve anomalije i nelogičnosti rada ovog poduzeća, izostanak odgovora na čak 13 postavljenih pitanja vezanih za rad, poput netransparentnosti u nabavci softwarea, dodjele povlaštenih karata, neregularnosti oko označavanja mjesta, itd. Ono što je zanimljivo jeste kako je direktor poduzeća u raspravi priznao kršenje najmanje 3 članka Odluke u radu ovog poduzeća.

No, uredno se ispričao i obećao kako neće više, u čemu je dobio podršku gradonačelnika Kordića koji je stvarni glavni i odgovorni krivac za netransparentno trošenje novca poreznih obveznika i sav nered koji trpe žitelji Mostara kada je parking u pitanju. Također treba napomenuti da nijedan vijećnik HDZ-a BiH nije postavio niti jedno pitanje Barbariću, što implicira da su oni zadovoljni radnom poduzeća i provedbom odluke'', navode u HRS-u.

Demaskiranje licemjernosti

Desetosatna sjednica Gradskog vijeća Grada Mostara demaskirala je svu licemjernost gradske uprave i navode kako im je drago što je HRS svojim aktivnostima doprinio da sve ispliva na površinu.

''Nastavit ćemo još jačim tempom to raditi i dalje, koliko god se to ne sviđalo ''nositeljima europskih vrijednosti''. Grad Mostar nije ničije privatno vlasništvo i praksa zloupotrebe javnih resursa i sredstava za osobne i stranačke potrebe mora stati, a krivci odgovarati pred sudom javnosti'', navode u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close