Nastavak razgovora

Hollande i Merkel poručili Putinu i Porošenku da ne gube vrijeme

Vijesti / Flash | 17. 12. 2014. u 10:03 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francois Hollande i Angela Merkel su se sastali u utorak navečer s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom, požurujući ih da nastave razgovore kako "više ne bi gubili vrijeme", priopćilo je francusko predsjedništvo.

''Razgovori kontaktne grupe moraju se nastaviti u Minsku što prije je moguće i doći do konkretnih rezultata o sljedećim točkama za njihovu brzu implementaciju: efektivan i trajan prekid vatre, razmjenu zarobljenika i poboljšanje humanitarne situacije na teritorijama pod kontrolom separatista'', prema ističe se u priopćenju iz Elizejske palače.

''Konvoji iz Ukrajine, Rusije i EU-a moraju biti raspoređeni u skladu s ukrajinskim pravom'', naglašeno je u priopćenju.

Sastanak između francuskog predsjednika Francoisa Hollandea, njemačke kancelarke Angele Merkel, Petra Porošenka i Vladimira Putina dolazi "prije učešća u Vijeću Europe 18. prosinca, na kojem će se razgovarati o situaciji u Ukrajini".

Francuski i njemački lideri su zatražili od svojih kolega, ukrajinskog i ruskog, "da im dostave predmete razgovora koji su u tijeku između Kijeva i Moskve o primjeni protokola iz Minska od 5. rujna 2014. godine".

Prema priopćenju, "oni su istaknuli važnost napretka i da više ne gube vrijeme, kako je predsjednik republike to rekao" Vladimiru Putinu u Moskvi 6. prosinca.

Hollande se već sastao u nedjelju s kancelarkom Angelom Merkel i predsjednikom Porošenkom zbog situacije u Ukrajini.

Kopirati
Drag cursor here to close