Mobilizirana sredstva

Hollande: Francuska suočena s terorističkom prijetnjom

Vijesti / Flash | 14. 06. 2016. u 08:45 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Francuske Francois Hollande je rekao danas da je ubojstvo policajca i njegove supruge u Magnanvillu "bilo nesumnjivo terorističko djelo'' i dodao da ''je Francuska suočena s terorističkom prijetnjom od velike važnosti''.

Ovaj bračni par je “kukavički ubio terorista (...) To je djelo nesumnjivo terorističko", izjavio je Hollande na otvaranju međunarodnog sastanka protiv korupcije.

''Francuska je suočena s terorističkom prijetnjom od velike važnosti protiv koje 'smo mobilizirali velika sredstva''', dodao je on, prenosi AFP.

Francuski policijski časnik ubijen je u noći s ponedjeljka na utorak ispred svoje kuće u pariškom predgrađu Magnanvilleu, u napadu za koji je odgovornost preuzela Islamska država, prenose agencije.

Neidentificirani napadač ubio je 42-godišnjeg policijskog časnika i zatim se zabarikadirao u njegovoj kući. Ubili su ga pripadnici specijalnih snaga francuske policije pošto su pregovori o predaji propali. U kući je pronađeno tijelo supruge ubijenog časnika, prenosi agencija Reuters.

Agencija Islamske države Amaq saopćila je da iza napada stoji ta radikalna islamistička grupa.

"Izvor agencije Amaq: borac Islamske države ubio je zamjenika zapovjednika policijske stanice u gradu Les Mureauxu i njegovu ženu", navodi se na internetskim stranicama Amaqa.

Kopirati
Drag cursor here to close